woensdag 18 januari 2017

Marble Nails


Een marmerprintje is nog steeds hotter dan hot, hipper dan hip! In het verleden ging ik al aan de slag met nagellak en haarspray om zo het effect van marmer op de nagels te verkrijgen, vandaag toon ik een ander techniek. Persoonlijker vind ik deze techniek fijner, maar het resultaat is dan ook net wat anders.


De techniek die ik dit keer gebruikte, zag ik bij Banicured. Bana heeft ook een YouTubekanaal, waarop zij verschillende leuke nail-art ideetjes uitwerkt. Ik probeerde de 'marblenails'-techniek die ze recent poste en leg stap voor stap kort uit wat ik deed.


Hierboven zie je wat je ik gebruikte: een witte basiskleur, vijftig twee tinten grijze nagellak, een fijn nail-art penseel en nagellakremover.

De techniek is een stuk eenvoudig dan de echte marble techniek die ik eerder toepaste. Uiteraard is de basis wel hetzelfde: een witte nagellak als basis voor de manicure.
Vervolgens dip je het nail-art penseeltje in de lichtste grijze tint die je zal gebruiken. Gebruik niet teveel nagellak! Je kan beter nog meer aanbrengen en voorkomen dat je onmiddellijk een dikke kwak nagellak op je nagel hebt. 
Met dit penseeltje trek je willekeurige lijntjes. Vervolgens dip je het penseeltje in nagellak remover. Wees opnieuw voorzichtig met de hoeveelheid. Het penseel mag zeker niet druppen. Het is namelijk de bedoeling dat je de random lijntjes van eerst zachtjes vervaagt. 
Vervolgens herhaal je dezelfde twee stappen, maar met een donkere nagellak. Dit proces kan je trouwens zo vaak herhalen tot je zelf tevreden bent met je marble-patroontje.
Daarna breng je een topcoat aan and that's it!Tip: je kan ook opteren voor een matte topcoat! Dat versterkt de hele 'steen-vibe'. 

Waag jij je wel eens aan een marble printje op je nagels of ben je de hele marble-hype al beu? 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie