zondag 20 maart 2016

Sunday Sessions | The Hair Issue

'Officieel' ben ik een blondje, maar door de jaren heen probeerde ik wat van alles uit: koper (zeg maar oranje), zwart, chocoladebruin,... De laatste jaren keerde ik terug naar mijn roots (letterlijk), maar aan het begin van de herfst dacht ik 'Tijd voor iets anders!' en kocht een pakje haarverf die mijn haar een 'mahoniebruine' kleur zo geven. Het resultaat was niet lelijk, maar wel veel roder dan ik had gehoopt. Intussen is deze kleur ook weer vervaagd, waardoor ik een  soort van melkchocolade bruine coupe heb met een rode schijn. En eigenlijk... eigenlijk ben ik ook deze kleur weer beu...


Het liefst van al wil ik het nu asblond, met platinablond in de lengtes.


'Gewoon de boel ontkleuren!' dacht ik. Toen ik dit voorstelde aan mijn kapster, leek dit toch niet zo evident te zijn. Het rode pigment -dat helaas nog steeds aanwezig is- is te dominant. Hierdoor zou ik wel eens een wandelende kleurboek kunnen worden, indien dit terug assig en heel bleek moet worden. Meh :(

Dus ik ging op zoek naar een alternatief. Ik heb er mij intussen bij neergelegd dat die rode, koperen ondertoon er gewoon zal moeten uitgroeien. Echter wil ik deze zomer toch iets blondere lokken. 


De donkerste kleur zou in dit geval gewoon blijven, zoals ze nu is. Echter zouden de lengtes worden opgelicht. Niet helemaal zoals een ombre, waarbij de hele onderkant in één stuk wordt gebleekt. Het is eerder een soort van balayage, maar dan enkel in de onderste delen van het haar. Hierdoor ontstaat een soort van 'caramelkleur' waarvan ik denk dat ik het wel een paar maanden kan uithouden. 

Al ben ik toch nog niet helemaal overtuigd. Wat als dit ook voor een 'kleurboekeffect' zorgt? Alle haartips i.v.m. kleur zijn welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie