dinsdag 19 januari 2016

Negative Space Nail Art N°3: I'm lovin' it'Negative Space' hoeft zeker niet altijd 'negatief' te zijn :) Vandaag toon ik jullie een iets minder geometrisch ontwerpje. Het is dan ook een beetje uit m'n comfortzone, maar niet te min ben ik zeer blij met het resultaat.


Een hartje, dat er niet is. Zo kan je het een beetje samenvatten :) Ik had dergelijke manicures al eerder online zien voorbijkomen en besloot dus om het zelf ook een keer te proberen.

Het geheim zit 'm -zoals dat wel vaker het geval is -in de tape!Ik plooide de tape dubbel, om op die manier een mooie -min of meer symmetrische- hartjesvorm te verkrijgen. Als kind deed ik dat ook :) Jong geleerd, oud gedaan?

Het is één ding om een hartvormig stukje tape op je nagels te plakken, maar dat stukje tape moet er uiteraard ook weer afkomen, Op die manier vorm je echter het 'negatieve' effect. Vandaar dat ik een soort sprietje aan het hartje laat wanneer ik het uitknip.

Wanneer je het hartje -met sprietje- op je nagel kleeft, kan je hierover gewoon lakken. Na ongeveer dertig seconden kan je de tape -met behulp van een pincet verwijderen.

Uiteraard blijft er nu ook een stukje nagel naakt, ten gevolge van 'het sprietje'. Dit kan je met het borsteltje van je nagellak, eenvoudig wegwerken.

Je kan er ook voor kiezen om je nagels eerst gewoon te lakken en vervolgens met nagellak remover en een penseeltje, de hartjesvorm te creëren. Persoonlijk vind ik die techniek minder fijn, omdat je niet echt fijn kan werken en ook niet meteen alle controle hebt.De lak die ik hier gebruikte is 'Cosmo with a Twist' uit de Starlight Collection van OPI. Ik ben verliefd op dit lakje! De donker paarse basis met subtiele roze, blauwe, goude gloed is prachtig!Trachtte jij reeds een nail-art ontwerpje met negative space te creëren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie