donderdag 14 januari 2016

Negative Space Nail Art N°2: Black Arrow


Ik ben kennelijk nog steeds in de ban van nail-art met 'negative space'. Dit keer trachtte ik een soort van 'pijltjes' te creëren. De hoekige, geometrische vorm is nog steeds hot and happening. Stiekem hoop ik dan ook dat we in 2016 nog steeds dergelijke ontwerpen kunnen dragen. I love it!


Hoewel dit ontwerpje er erg chique en edgy uitziet, hoef je absoluut geen volleerde nagelstyliste te zijn om dit te creëren. Integendeel!

Zoals gewoonlijk begin je met een basecoat. Aangezien er vervolgens een sticker/tape op zal worden gekleefd, is het belangrijk dat deze laag goed droog is, alvorens je verder werkt. Reken zeker op een half uurtje, maar wacht liefst een volledig uur.

Het kan geen verrassing zijn: ik ging opnieuw aan de slag met washitape. Er zijn ook stickers in zo'n hoekvorm, maar die vind ik niet zo fijn werken. Meestal blijven ze niet zo mooi plakken :)

Ik knipte de 'pijltjes' uit washitape. Dit doe je best door de tape dubbel te plooien. Vervolgens knip je diagonaal. Wanneer je het stukje tape dat je afknipte, openvouwt, heb je een 'pijltje'.

Je kan de tape vervolgens plakken waar je zelf wil: onderaan aan het nagelbed, in het midden, ... Je kan twee stukjes kleven en zo twee 'pijltjes' maken...
Mogelijkheden dat!

Eens de tape goed kleeft (denk er ook aan om aan de randen extra goed aan te wrijven) gebruik je één laagje gekleurde lak.
Ik koos voor zwart, omdat het tenslotte eindelijk winter is en het bovendien erg classy staat.
Gebruik een lakje dat genoeg heeft aan één laagje. Indien je meerdere lagen gebruikt, is dit mogelijk 'te zwaar' voor de tape, waardoor je die er maar moeilijk op een degelijke manier weer af krijgt.


Na een dertigtal seconden, kan je met een pincet het 'pijltje' van tape opnieuw verwijderen.

Sealen met een topcoat: et voila!
Ok, je moet er uiteraard even tijd voor hebben, maar da's nu net het leuke vind ik persoonlijk :)

Ga jij wel eens aan de slag met tape en nagellak?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie