vrijdag 4 december 2015

Liquid Latex X Marble Nails


Liquid Latex. Het klinkt misschien heel kinky, maar we een beetje into nail-art is, die weet wel beter. Liquid latex is een product dat het laatste half jaar steeds vaker opduikt in nail-art tutorials. In de Benelux is het nog zo heel gekend, waardoor het toch wel even zoeken was voor ik een potje kon bestellen. Thank God for Etsy!


Liquid Latex is letterlijk vloeibare latex. Het lijkt op nagellak, maar eens het droog is -na ongeveer 30 seconden- kan je het als een soort huidlaagje/velletje wegtrekken.

Waarom zou je dit gebruiken?
Omdat het creƫren van nail-art een beetje is zoals de geboorte van een kind: niet heel proper, maar zeker de moeite waard.
Ik bedoel maar: wanneer je gaat stempelen of random dingen uitproberen, komt er vaak meer nagellak naast je nagel dan op je nagel #worstcasescenairo
Wanneer je de 'vloeibare latex' rondom je nagel aanbrengt voor je gaat kliederen, kan je de knoeiboel er nadien makkelijk aftrekken.
I-de-aal !

Een kleine demonstratie terwijl ik opnieuw poog 'marble nails' te maken.

Nadat ik een witte basislaag aanbracht -en deze voldoende droog was- bracht ik rondom de vinger de liquid latex aan. Deze heeft -net zoals gewone nagellak- een borsteltje, maar er zijn ook versies met een sponsaplicator.
Vervolgens volgde ik de stappen van de tutorial die op pintrest vond. In het kort: laat een druppel nagellak in een kommetje (lauw) water vallen en spray hier op met (bijvoorbeeld) haarlak (als er maar alcohol in zit) vervolgens vormt zich een 'marmer' patroontje. Hier 'doop' je je vinger in. Met een tandenstoker haal je meteen het overtollige 'marmer' weg.

Wanneer je je vinger uit het water haalt, zal je zien dat er nog resten op je vinger hangen. Aangezien er een laagje liquid latex onder zit, kan je dit er mooi aftrekken, zonder veel geklieder of moeite!


Een top uitvinding die liquid latex. Ik kocht mijn flesje bij 'Let it glitter' een Nederlands merk van indie polish met een eigen stekje op Etsy. 

Heb jij ervaring met Liquid Latex? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie