dinsdag 22 december 2015

Eenvoudig en simpel voor kerst : Negative Space Nail Art


Nog drie keer slapen en het is Kerstmis! Wie om zoek is naar een ideetje voor de nagels, dat simpels is, maar toch iets minder doorsnee: vrees niet, hier is de oplossing! Vandaag toon ik immers een minimalistisch ontwerpje waarbij ik gebruik maak van 'negative space'. Graag toon ik je dat nail-art en creatief zijn, absoluut niet moeilijk is. Dit kan letterlijk iedereen.

Deze creatie bekom je door volgende stappen te doorlopen:

Breng zoals gewoonlijk een basecoat aan. 

Nadat deze er een tiental minuutjes op zit (hij moet echt goed droog zijn) breng je een stukje washitape aan op je nagel. Waar je tape kleeft, zal geen nagellak komen. Ik koos ervoor de tape te kleven, zodat er een soort 'driehoekje' ontstaat. Uiteraard kan je hiermee alle richtingen uit.

Zorg ervoor dat de tape goed over je nagelriemen heen komt. Als dit niet het geval is, durft de nagellak die je dadelijk aanbrengt wel eens uitlopen.


Kies vervolgens een kleur naar keuze. Daar het 'winter' is, koos ik voor een tijdloze favoriet die ik steeds rond deze periode herontdek: Lincolnpark After Dark van OPI. Deze lak is heel donker bordeaux rood, maar net niet zwart.
Hiermee lak je je nagels zoals gewoonlijk. Over het stukje tape lak je dus gewoon over.

En dan nu 'the tricky part':
Na een klein minuutje, verwijder je de washitape. Je begint uiteraard met het stukje dat niet op je nagels kleeft :)
Indien je niet lang genoeg wacht om de tape te verwijderen, bestaat de kans dat de lak uitloopt. Wacht je te lang, dan is de lak vaak al te droog, waardoor je geen mooie rechte lijnen meer hebt.

Eens dit achter de rug is en het gekleurde lakje goed droog is, breng je een topcoat aan.

Et voila! Zoals ik al zei: dit kan iedereen!

Later deze week komt er nog een simpel ideetje online voor kerstnagels. Hou Muffins At Tiffany's dus zeker in de gaten!Ben jij te vinden voor ongelakte ruimtes in je manicure of heb je toch liever alles netjes gelakt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie