dinsdag 24 november 2015

Ombre Nails : Black x Red

Nog steeds ben ik een groot fan van de ombre trend. Echter probeer ik zelden ombre nails te creëren. Een paar mislukte pogingen, zorgden ervoor dat ik ontmoedigd geraakte. Maar ik gaf niet op en trachtte nogmaals een mooie manicure te creëren met een min of meer mooie overloop :) Omdat het nu toch echt herfst is, koos ik voor een klassieke rode kleur, die overloopt naar stijlvol zwart.

Klassieke ombre nails maak je door je kleur te stempelen op een basiskleur. Bijgevolg zorgt dit voor heel wat geklieder. Vervolgens dien je dit geklieder ook netjes 'op te kuisen', of het ziet er niet uit. Vooral dit lastige klusje, is iets waar ik steeds tegenop kijk.*

Echter was ik dit keer vastberaden,dus ging aan de slag met drie herfstkleurtjes.


Ik begon met een rode basislak aan te brengen over de hele nagel. Eens deze droog was, nam ik er een (make-up) sponsje bij.
Hierop trok ik drie streepjes: een rood, daarboven een bordeau kleurtje, gevolgd door een zwart streepje.
Het is belangrijk dat de kleuren dicht bij elkaar liggen. Zo krijg je een mooier verloop in de kleuren.
Vervolgens komt het er op aan om -eens de lak op het sponsje zit- snel te 'stempelen' op je nagel. Met één keer streepjes trekken, kan ik één nagel van het ombre effect voorzien. Je kan ook gerust een aantal keer deppen op één nagel.


Ga jij wel eens aan de slag met nagellak en een sponsje?


*Ik bestelde intussen 'liquid latex' om dat geklieder net iets anders aan te pakken. Meer daarover lees je later!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie