vrijdag 20 november 2015

Essie | 'Gel Setter' Topcoat

Ik lak graag mijn nagels -surprise!-, maar er is niets zo jammer als een mooie manicure of een originele nail-art, die na een paar dagen begint te chippen. Uiteraard ligt de oorzaak hiervoor bij vele factoren: de conditie van je nagels, de manier waarop je je nagels lak, de kwaliteit van je nagellak,... Zeker niet onbelangrijk hierbij, is de formule van de topcoat die je gebruikt. Bij sommige topcoats heb ik het gevoel dat ze enkel zorgen voor een glanzend laagje, maar verder weinig bescherming bieden aan je manicure. Gelukkig komen steeds meer merken met een topcoat die zou zorgen voor het effect van gelnagels. Of ze dit ook werkelijk het geval is?

De topcoat die moet zorgen voor een gel-effect, werd bij Essie 'Gel Setter' gedoopt. Wat wordt er beloofd: de glans van gelnagels en een formule die langhoudend is. Persoonlijk verwacht ik dan toch dat het gaat om een vijftal dagen. Een kleine week, zeg maar.

Gewoonlijk blijft mijn nagellak er twee tot drie dagen mooi op zitten. Da's niet slecht, maar ik wil net dat tikje extra.

"De verwachtingen waren hoog, 
maar ik bleef realistisch."

Gelukkig maar! Vermoedelijk was ik anders lichtjes teleurgesteld geweest :) De Gel Setter van Essie zorgt voor een mooie, langdurige (drie tot vier dagen) glans. Daarna treedt de gewoonlijke dofheid (al is dat toch niet helemaal het juiste woord) op en begin je de eerste chips te zien. Absoluut niet slecht dus!

Ik durf zonder aarzelen zeggen dat dit mijn favoriete topcoat van het moment is. Essie is bovendien een zeer betaalbaar merk, dus daarvoor hoef je het ook niet te laten :)

Wat is jouw favoriete topcoat? 

Essie Top Coat 'Gel Setter' - 12.99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie