woensdag 9 september 2015

Orly | Epix 'Take Out'


Enig tijd geleden lanceerde Olry 'Epix', een soort nagellak, met het effect van een gelnagels. Geen gellak, die moet uitharden onder een lamp. Neen, een nagellak die er niet zo shiny uitziet als gel en ook nog eens tot acht dagen mooi blijft zitten. Klinkt ideaal, toch?


Onder het motto 'Eerst zien en daarna geloven', ging ik aan de slag met een Epix-setje. Ik ontving de set met daarin het felle roze kleurtje 'Take Out'.
Je hebt steeds een kleurtje Epix-lak nodig en een transparante Epix Topcoat. Deze laatste doopte Orly 'sealcoat' .
Je start met twee dunne laagjes gekleurde lak, waarna je een laagje van de transparante sealcoat aanbrengt. Peace of cake!Zowel het kwastje als de lak, zorgen ervoor dat je makkelijk kan lakken. Een tweede laagje wordt aangeraden, maar is wat mij betreft een absolute noodzaak. Het moet gezegd: één laagje volstaat niet!
Eenmaal de sealcoat is aangebracht, droogt het geheel vrij snel. Dit is absoluut één van de grote troeven van dit product.
Zoals beloofd doet de glans van de lak ook vermoeden dat het om gel gaat. Ter illustratie: mijn collega vroeg me -wanneer ik de Epix lak voor het eerste op had- of het gelnagels waren.
I rest my case. 

Helaas heb ik ook minder goed nieuws te melden lieve lezer. De belofte van een houdbaarheid tot acht dagen, kon dit vrolijke duo Epix lakjes niet waarmaken. Hooguit vier dagen kon ik hem dragen, maar daarna moest hij er echt af. Het is te zeggen, hij 'pelde' al af.

Conclussie: dit is een toppertje als je houdt van een glanzend effect! Ben je op zoek naar een lak die echt even lang draagbaar is als gelnagels, dan zal deze lak je wensen mogelijk niet volledig vervullen. Jammer, maar helaas!OPI bracht sinds kort trouwens ook een dergelijke lak uit. Helaas kon ik deze nog niet testen, maar het spreekt voor zich dat ik superbenieuwd ben naar de Infinite Shine lakken!


Probeerde jij al een nagellak met de beloftes van gelnagels?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie