woensdag 15 juli 2015

NOTD 'A Hint Of Frog'

Eens de maand maart voorbij is, kies ik resoluut voor lichte en/of kleurrijke nagels. Vandaag laat ik jullie dan ook een variant zien voor witte nagels. Ik hou namelijk van witte nagellak op dit ogenblik, maar af en toe mag het toch net iets anders zijn.


Veel heb je voor deze nail-art niet nodig! Naast je base -en topcoat, volstaat het om er een witte lak en een gekleurde lak bij te nemen.

Niet broodnodig, maar wel optioneel: een fijn penseeltje en nagellakremover om eventuele vlekken weg te 'poetsen'.

Uiteraard vertrekt deze creatie vanuit een witte basis. Ik kies er meestal voor om twee laagjes aan te brengen. Zo heb je toch net een mooier 'canvas'.

Vervolgens nam ik de gekleurde lak en wreef deze goed af aan de rand van het potje. Je wil vooral niet te veel lak aan je kwastje hebben! Opteer liever voor een tweede laagje ipv een grote blubberige vlek.

Voor je met je gekleurde lak aan de slag gaat, kan je best eerst bepalen welke delen je zal lakken. Kies bij voorkeur voor diagonale vlakken, om zo het geometrische effect van deze nail-art te benadrukken.

Eens er precies genoeg nagellak op je kwastje zit, ga je hiermee aan de slag. Zelf bracht ik de gekleurde lak in één haal aan. Zo krijg je meteen een strak resultaat. Wanneer je zachtjes en al bibberend aan de slag gaat, is de rand tussen het gekleurde en witte deel een beetje rommelig.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om geduldig te wachten tot de witte lak kurkdroog is om dan met tape aan de slag te gaan, maar dat geduld heb ik niet :)

Vermoedelijk -bij mij was het in elk geval zo!- heb je hier en daar wat gekliederd op je vingers en nagelriemen. Dit kan je met een fijn nail-art penseel en wat remover, eenvoudig wegwerken.
Dit is een 'truckje' dat ik de laatste tijd steeds vaker toepas. Zelfs wanneer ik mijn nagels gewoon lak en het resultaat een beetje netter wil maken.

Niet zo moeilijk dus, deze subtiele, geometrische 'hint of color'. Een vaste hand en een beetje oefening volstaan :)

Hou jij ook zo van witte nagels tijdens de zomermaanden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie