donderdag 4 juni 2015

Negative Space x Geomtric = Positive Nails


De negative space nail-art trend is al geruime tijd hot and happening. Toch waagde ik me er eerder niet aan. Je weet het of je weet het niet, maar ik ben een kluns op vlak van 'nail-art met tape'. Verwijder ik de tape te snel of  te laat? Gebruik ik de verkeerde tape? Plaats ik hem verkeerd? I don't know! Ik besloot het er toch nog eens op te wagen en was niet helemaal ontevreden met het resultaat.Voor zij die nog niet met het concept van nail-art met negatieve space bekend zijn, even een verduidelijking.
Het idee is vrijwel simpel: je werkt met uitsparingen aan gaat dus delen van je nagel bewust niet lakken! Dit kan bijvoorbeeld met de vrije hand, wanneer je bijvoorbeeld een soort 'brushstroke' effect wil bekomen. Zelf hou ik meer van abstracte en geometrische tekeningen. Ik ging met tape aan de slag. De plaats waar je geen nagellak wil, plak je gewoon af. Daarna lak je je nagels zoals gewoonlijk. Vervolgens wacht je tot de lak min of meer droog is, waarna je de tape voorzichtig verwijderd.Voor mijn wijsvinger gebruikte ik de 'tape-methode' zoals eerder beschreven. Op mijn ringvinger zie je een patroontje dat ik met een witte nail-art pen tekende. Het is niet zo strak als ik het zou gewild hebben, maar ik ben er best tevreden over.

Ook niet helemaal onbelangrijk: bij elke nagel gebruikte ik -zoals gewoonlijk- een top-en basecoat. Het is niet omdat er op sommige plaatsen geen echte nagellak is, dat onze nagels en onze nail-art niet goed moeten beschermd worden hé :)


De nail-art pen van Barry M, kocht ik online bij Asos. Superhandig ding!

Hoe is het gesteld met jouw 'tape-nail-art' skills? Of verkies je liever een nail-art uit de losse pols?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie