zondag 14 september 2014

Random | Princess Lychee

De voorbije week was het even stil op Muffins At Tiffany's. Maar daarvoor is een goede reden. En die reden heeft een naam: Princess Lychee! Wie me volgt op Instagram of Twitter heeft het misschien al gezien: ik heb er een nieuw poesje bij! Mijn vriend en ik wilden graag een tweede poesje, zodat Princess Kiwi niet de hele dag alleen zou zitten. We besloten om naar een asiel te gaan en dat was een hele ervaring...
for crazy catlady's only

Princess Kiwi
Waarom een asiel? Omdat we een 'ouder' poesje wilden en geen kitten. Die vind je sneller in een asiel. Het doet ook gewoon goed om zo'n diertje een tweede kans te bieden.
Bovendien was het voor ons belangrijk dat Kiwi zich goed voelt bij andere poesjes. In asiel kent men de karakters van de poezen vaak goed en kan men daardoor adviseren welke dieren al dien niet geschikt zijn. Er werden ons dan ook heel wat vragen gesteld om zo te bepalen welke katjes al dan niet in aanmerking kwamen.


Het klinkt allemaal mooi, maar ik vond het heel moeilijk. Ten eerste omdat het op een bepaald moment tot me doordrong dat al deze katjes door een hel gingen voor ze daar terecht kwamen. Ten tweede omdat je een keuze moet maken. Op een bepaald moment -na wat wikken en wegen- hadden we onze keuzemogelijkheden beperkt tot twee poesjes. Je moet dus kiezen welk diertje je achterlaat en welk je een nieuwe thuis bezorgd...


Maar goed, enough with the sad face! Ik ben bovenal erg blij met ons nieuw gezindslid. Princess Lychee is een rosse kattin met een witte baard en witte sokjes :) Wij vinden dat ze een beetje op 'Puss In Boots' lijkt.
Net als Kiwi heeft ze een mooie lange pluimstaart. Hoewel ze beiden ongeveer een jaar zijn, is Lychee toch opmerkelijk kleiner dan Kiwi. Lychee is ook nog heel bang, maar dat wisten we toen we haar meenamen. Het is dan ook mooi om haar langzaam te zien openbloeien. Helaas wist de kleine eekhoorn -want zo noem ik haar soms- al eens te ontsnappen, waardoor ze me een aantal slapeloze nachten bezorgde. Gelukkig kwam ze gezond en wel terug naar huis.


Het contact tussen de twee poezen gaat niet altijd over rozen. Soms wordt er eens geblazen en geslagen, maar op andere momenten geven ze elkaar kopjes en likjes. Naar het schijnt is dit gedrag normaal tijdens de eerste weken, maar ik hoop stiekem dat dit ook snel beter gaat. Mocht je nog tips hebben over hoe ik de sfeer tussen Kiwi en Lychee kan verbeteren: let me know!

Deze twee eekhoorns opvoeden is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ze hebben nu beiden veel aandacht nodig -de ene omdat alles nieuw is, de andere omdat die zich ook nog steeds geliefd moet voelen-, waardoor er nog maar weinig tijd over was voor andere zaken. Maar wie kan er nu 'neen' zeggen, tegen zulke lieve snoetjes? ;)

Ben jij net zo'n crazy cat lady als ik, of ligt het toch anders?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie