vrijdag 29 augustus 2014

Random | Beauty On a Budget

bron afbeelding: klik!
 Ik ben nooit echt gierig geweest (althans: dat vind ik zelf toch), maar ik ging toch bewust met mijn geld om. Ik stel me dikwijls vragen voor ik iets koop: heb ik dit echt nodig? heb ik dit nu al nodig? wacht ik niet beter tot ik die ene kortingsbon kan gebruiken? kan ik dit niet ergens anders goedkoper kopen? Nu ik net ben gaan samenwonen met mijn vriend, heb ook meer kosten, waardoor ik opnieuw andere manieren zoek om toch een beetje te besparen. Vandaag geef ik enkele tips.

Genoeg is genoeg
Je hebt geen drie douchegels nodig! Eentje per keer gebruiken kan ook. Het is dus echt niet nodig om back-uips in te slaan of vijf douchegels aan te kopen zodat je s' ochtends keuze hebt.

Het onderste uit de kan
Haal het onderste uit de kan. Letterlijk! Primers, bodylotions,... Alles wat in een tube zit: knip de tube open! Je zou ervan versteld staan, hoeveel product er nog in zit! Bovendien is het sowiso zonde om dit weg te gooien.

1+1
Houd de reclames en promoties in de gaten! Zo kocht ik onlangs mijn wasproducten aan de helft van de prijs. Let wel op dat je tijdens zulke acties enkel producten koopt die je onder normale omstandigheden ook koopt. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om tijdens een promotie spotgoedkoop tissues te kopen met munt aroma, wanneer je niet van munt houdt.

Kijk en vergelijk
Een huizenhoog cliché, maar kijk naar waar alle spullen het goedkoopst zijn. Dit kan per product al snel een paar euro's schelen. Kijk ook online! Zo kocht ik bij Vente-Exclusive onlangs een paar interessante items voor het huishouden. (En neen, dit is geen advertorial, dit is oprecht een goede tip!)

Zelfbeersing en sparen
I know: al die nieuwe collecties (zowel in beauty als in fashion) zijn erg verleidelijk! Maar heb je die ene nieuwe lipstick echt nodig? Neen! Mocht je vinden dat dit wel het geval is: spaar er dan voor en ga niet impulsief kopen.
Mijn laatste uitspattingen zitten er op. (In theorie dan toch). Mijn volgende 'onnodige' aankoop is een Louis Vuitton Neverfull PM. (Ja ik ga er echt voor!) Vanaf nu zet ik elke maand een klein stukje opzij! Hierdoor vermijd ik ook random aankopen, waardoor het toch ook een klein beetje besparen is.
Oh ja: le BF is trouwens van het idee dat hij een klein stukje zou willen bijleggen. Goed hé :D

Wat zijn jouw spaartips?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie