zondag 6 juli 2014

Urban Decay | Naked Basics

Maanden is het gelukt om er aan te weerstaan, maar onlangs ben ik dan toch gezwicht voor het Naked Basics palette van Urban Decay. Net voor ik aan de verhuis begon, bedacht ik me dat het wel handig was om een set basic make-up producten bij de hand te houden. Dit palette was daarvoor ideaal. Goed, het is een flauw excuus, maar ik was niet creatief genoeg om iets anders te bedenken :)Naked Basics hoort bij de 'Naked' reeks van Urban Decay. Alle Naked producten zijn gecrëerd om een -min of meer- natuurlijke look te maken. Ik reviewde eerder het eerste Naked Palette, Naked 2 en Naked 3.
Zoals je ziet is het Naked Basics palette een stuk kleiner. Hij bevat dan ook slechts zes tinten.


De kleuren in dit palette zijn erg euh... basic :) Volgens Urban Decay kunnen ze de basis vormen voor om het even welke look. Vier van de zes tinten zijn dan ook exclusief. Als ik me niet vergis hebben we 'Venus' en 'Foxy' inderdaad al eerder gezien.Als er een prijs is voor 'slechtste swatcher ooit', dan moet die naar mij gaan. Bovenstaande swatches doen de kleuren namelijk geen eer aan. 'Naked 2' is nauwelijks te zien op deze foto, terwijl hij in werkelijkheid toch echt een mooi 'café au lait' kleurtje is.
'Venus' is trouwens de enige kleur die geen matte finish heeft. Hij heeft een satin finish. Misschien was het leuk om toch twee satin kleurtjes in het palette te verwerken. Al ben ik best een groot fan van dit matte effect.
De kwaliteit is -zoals ik dat verwacht van Urban Decay- helemaal 'toppie'. Een goed pigment en een de gekende aangename formule.


Of je dit mini palette nodig hebt? Vast niet, maar het is zeker handig om hem bij te hebben. Denk aan  een reis of een andere trip: het past perfect in je toilettas! Iets wat zeker niet van de gewone palettes kan worden gezegd. Ook al zijn het maar zes kleurtjes, je kan er alle kanten mee uit!

Hou jij van de 'Naked' palettes van Urban Decay?

Urban Decay Naked Basics Eye Shadow Palette €28.40  via Beautybay.com

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie