donderdag 3 juli 2014

Caudalie | Polyphenol C15 : antioxiderend en antirimpel

Caudalie is een skincare merk dat intussen een plaatsje in m'n hart heeft veroverd. Al hun producten zijn stuk voor stuk pareltjes! Het concept van hun nieuwe anti-age gamma, klinkt dan ook veel belovend. Naast een krachtig duo van antioxidanten Polyfenolen uit druivenpitten en vitamine C) is de formule eveneens verrijkt met hyaluronzuur voor hydratatie en versteviging.
Hoewel ik altijd sta te trappelen van ongeduld om nieuwe producten te proberen, ging ik deze keer op zoek naar een test persoon. Ik focus mijn skincare eerder op het bestrijden van puistjes i.p.v. het vermijden/verminderen van rimpels :) Gelukkig heeft 'het mamaatje' andere prioriteiten.


Dit is mijn mamaatje. Een fiftysomething working girl met hier en daar een rimpeltje. Je zou kunnen zeggen dat dit de perfecte proefpersoon is :)

Het mamaatje testte voor jullie de Beschermende Vloeibare Anti-Rimpelcrème, Anti-Rimpelcrème voor Ogen en Lippen en het Beschermende Anti-Rimpel Serum.


Deze vloeibare antirimpelcrème heeft niet alleen een anti-age functie, maar bevat ook nog eens een aantal filters, waardoor schadelijke stoffen de huid niet kunnen aantasten. De huid wordt steviger en gladder, waardoor rimpeltjes na verloop van tijd zouden verdwijnen. Ook goed om te weten: deze dagcrème is vrij van oliën!

Het mamaatje:
Ik vond vooral de geur erg aangaanm. Vervolgens strijkt het product echt goed uit. Ik merkte duidelijk het voordeel van zo'n vloeibaar product.

Deze antirimpelcrème voor ogen en lippen zorgt voor huid rond de ogen en de lippen. Naast het extract van Indische kastanje en zoethout  bevat deze ook nog calendula en hamamelis voor een verzachtende werking. Het effect: een open blik en een effenere oogomtrek.

Het mamaatje:
Ik heb erg gevoelige ogen. Bij het aanbrengen begonnen mijn ogen dan ook te prikken. Niet in die mate dat het ondraagbaar was natuurlijk. Maar het was steeds even onaangenaam.
Nu weet ik natuurlijk niet zeker of het aan m'n ogen of aan de crème ligt. Indien je hier zelf ook gevoelig voor bent, raad ik je aan hier erg voorzichtig mee om te springen.  

Het beschermende antirimpel serum bevat de hoogste dosis aan actieve bestanddelen uit het Polyphenol C15 Gamma. Het serum werkt op de correctie van bestaande rimpels en de versteviging van het natuurlijk beschermingssysteem van de huid. 

Het mamaatje:
Het serum vond ik het minst aangenaam van de drie, misschien ook omdat ik dit niet gewoon ben. Ik had ook het idee dat er heel weinig product uit de dosseerpippet kwam.
 Het hele Polyphenol C15 gamma is voorzien van een frisse citrus toets. Denk aan: mandarijn, citroen, sinaasappel, munt en komkommer. De geur is niet overheersend.

Zelf zou ik dit gamma aanraden aan zij die vrezen voor de eerste rimpeltjes. Onder het motto 'better to be save then sorry' zouden deze producten je wel eens aangenaam kunnen verrassen.

Ga jij aan de slag met antirimpelcrèmes of heb je -net als ik- nog andere katjes te geselen?

Caudalie Polyphenol C15 Beschermende Vloeibare Antirimpelcrème SPF20 ml40 €35.20
Caudalie Polyphenol C15 Antirimpelcrème voor Ogen en Lippen 15ml €28.16
Caudalie Polyphenol C15 Beschermende Antirimpel Serum 30ml €38.72

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie