donderdag 24 juli 2014

Book Report | Happy Life by Mascha

Het lijkt wel een trend te zijn: beautybloggers die een boek uitbrengen. Eerst las ik 'Beauty - Cynthia' en ook onze eigen Sabine Peeters werkt aan een boek. Oh en laat ik voor Elfi niet vergeten, die reeds aan Happy Nails 2 werkt! Momenteel bijt ik me vast in de pagina's van 'Happy Life', Mascha's boek. Toen Mascha bekend maakte dat ze een boek ging schrijven, dacht ik aanvankelijk dat het ook een typisch  beautyboek zo worden. 'Wat doe je beter niet', 'Welke tools gebruik je waarvoor', 'Hoe breng je het best je lipstick aan'. Zulke dingen. Maar dat is het nu net niet!


Wat het dan wel is? Je ziet het leven door de ogen van Mascha, door de ogen van een Russisch meisje dat op jonge leeftijd naar Nederland ging en het niet altijd makkelijk had. Een meisje dat leerde voor zichzelf en haar dromen opkomen.
Dit resulteert in een bundel goede raad, afgewisseld met persoonlijke anekdotes. En als ik zeg persoonlijk, dan bedoel ik ook heel persoonlijk. Bij sommige passages stel ik me dan ook de vraag of een lezer die nog nooit van Beautygloss gehoord heeft, wel kan volgen. Maar goed, dat terzijde, want het is een erg aangenaam boek.
Er komen dan ook heel uiteenlopende thema's aan bod. Sparen, vriendschap, studeren,... Allemaal verschillende aspecten van het leven. Dit klinkt nu heel erg zwaar en diepzinnig, maar het wordt zo verwoord dat het heel goed te begrijpen is.
Het leest vooral bijzonder vlot. Haast alsof Mascha naast je zit en alles zelf vertelt :)Ben je zelf opzoek naar een bundel goede raad? Of zoek je een leuk cadeautje voor iemand die je nauw aan het hart ligt? 'Happy Life' is what you need!

Las jij Happy Life van Mascha al?

Happy Life by Mascha €14.95 o.a. via Standaard Boekhandel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie