vrijdag 23 mei 2014

Parfum | Liu Jo Eau de Parfum

Een warme, zomer eind april, in het immer vrolijke Antwerpen. Ik stapte de Liu Jo boetiek binnen en liet me onderdompelen in een sfeer die je -op z'n minst- luxueus kan noemen. Een interieur met goudkleurige details, prachtige kledij, een cocktail met bloemen en heerlijke hapjes. De perfecte setting om kennis te maken met het eerste parfum van Liu Jo.
Ik was al meteen onder de indruk: de parfumeur was zelf aanwezig! Een kokette, Franstalige dame, met een duidelijke passie voor haar vak. Da's hoe ik haar zou omschrijven.
Deze dame is niet aan haar proefstuk toe. Sterker nog : ze hield zich niet alleen bezig de ontwikkeling en de productie van de geur, ook het flacon is er eentje van haar hand. Dus ja: ik was onder de indruk!


Het flacon is dan ook helemaal 'Liu Jo' : klassiek en stijlvol, met toch dat extra beetje blingbling.
Het lieve, paarse kleurtje zorgt voor een extra vrouwelijke en speelse toets. Het 'hangertje' was me eerst niet opgevallen, maar ik vind het zeker een leuk detail.


De geur op zich is erg fris, maar toch eerder klassiek. Daar er een aantal zoete geurnoten zijn, kan ik deze Liu Jo geur wel waarderen. Dit parfum heeft op een bepaald moment ook iets Oosters. Dit had ik niet onmiddellijk verwacht, maar het was een aangename verrassing.
Ondanks alles, is eerder een zomergeur: niet te zwaar, maar wel duidelijk aanwezig.


            Topnoten: bergamot, Italiaanse mandarijn, lychee en framboos
            Hartnoten: jasmijn, lelietje-van-dalen en ylangylang
            Basisnoten: patchouli, sandelhout, muskus en vanille.


Met een ingrediƫnt als 'patchouli' hoef je natuurlijk niet meer te zoeken naar de oorzaak van de Oosterse toets :)


Tijdens de voorstelling van deze eerste Liu Jo geur, kregen we de kans om een aantal ingrediƫnten, zoals patchouli en vanille, in z'n pure vorm te ruiken. Ik moet bekennen dat dit best een heftige ervaring was voor mijn reukorgaan :)


Bij het parfum zelfs, is er gelukkig geen enkele geur die echt overheersend is. Alle componenten blenden mooi samen en vormen een luxueuze, vrouwelijke geur.

Durf jij wel eens te (window)shoppen bij Liu Jo?
Exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL vanaf juni 2014
Liu Jo Eau de Parfum 30ml €45
Liu Jo Eau de Parfum 50ml €69
Liu Jo Eau de Parfum 75ml €89

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie