donderdag 1 mei 2014

Inglot | Nu ook in België

 "Bring out the brightest version of you!" Onder dit motto brengt het Poolse cosmeticamerk al dertig jaar lang mooie producten op de markt. Ik kende het merk eigelijk alleen maar van Nederlandse blogs, maar ik had er absoluut geen ervaring mee. Niet erg abnormaal, aangezien Inglot niet te krijgen is in België. Maar daar komt verandering in: vandaag opent de eerste winkel op Belgische bodem zijn deuren!

Vorige week woensdag, kreeg op de persdagen in Antwerpen, een mooie voorstelling van Inglot. Zoals ik al zei: het merk was me redelijk 'onbekend'. Natuurlijk had ik er veel van gehoord, maar daar bleeft het dan ook bij.
Wanneer ik 'Inglot' hoorde, dacht ik onmiddellijk 'freedom system' -daar later meer over-, maar da's niet helemaal hoe het Inglot-verhaal begon.


Het begon allemaal met nagellak. Met meer dan driehonderd kleuren nagellak. Close your mouth, dear. Keuze genoeg zou ik zeggen!
Intussen bracht Inglot ook een reeks nagellakjes op de markt die lucht doorlaten en zo dus veel 'nagelvriendelijker' zijn dan de doorsnee nagellak. Deze lijn werd O2M gedoopt.

Vervolgens is m'n bij Inglot toch wel fier op het eerder genoemde Freedom System. En terecht!

Het Freedom System van Inglot staat je toe een leeg palet te kopen en deze naar hartenlust te vullen. Dit heeft niet alleen het voordeel dat je zelf je paletten kan samenstellen, maar ook dat je kleuren die op zijn, makkelijk kan vervangen.

Dit systeem is niet alleen van toepassing, maar bijvoorbeeld ook voor blushes en lipproducten!


Je kan dus ook probleemloos een palet met verschillende producten vullen, zodat je slechts één palet nodig hebt, voor een volledig look. Heel praktisch!

Zo'n palet sluit af met een magisch magnetisch dekseltje. Je kan ze ook net zo goed stapelen, want ook dan blijven ze dankzij een magnetisch systeem mooi op elkaar.Inglot heeft ook een eigen make-up sponge. Je kan er niet omheen: hij doet je verdacht veel denken aan de alom bekende beautyblender. Een brede zijde voor de grote vlakken van het gelaat en ene puntige, smalle zijde voor het fijne werk.
Ik heb geen ervaring met de beautyblender, maar deze Pro Blending Sponge van Inglot, voelt erg fijn aan. Een beetje rubberachtig, maar da's eerder een pluspunt. De klassieke spons neemt namelijk veel product op, maar da's hierbij dus niet het geval.


Nog een product waarnaar ik heel benieuwd ben: Duraline. Een substantie waarmee je van elk product in poedervorm, een vloeibaar product kan maken! Ideaal toch :)

Tot slot nog een product uit de nieuwe 'Indian Summer' lijn. Indian Summer, het fenomeen waarbij er in het najaar toch zomerse temperaturen zijn. Hierdoor gaat de natuur gehuld in een prachtig kleurenpalet. Dit probeert Inglot te vatten in onderstaand poeder.
Je kan het als een gezichtspoeder gebruiken, maar bijvoorbeeld ook als oogschaduw. Mogelijkheden zat bij Inglot!

Nog een interessant weetje: Inglot test niet op dieren :)

Wat de prijs betreft: Inglot is zeker geen prijzig merk. Je kan de prijzen vergelijken met l'Oréal en MAC. Of ergens daar tussen in elk geval :)

Indien je intussen zit te popelen van ongeduld om al deze producten zelf te bezichtigen en te voelen, dan is dit adres de place to beMinderbroedersstraat 29 Hasselt.
Vandaag is de winkel exclusief open voor pers en bloggers -yours truly heeft het echter te druk met de voorbereiding van de verhuis- maar vanaf 2 mei kan je er naar hartenlust shoppen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie