maandag 21 april 2014

The Balm | Time Balm

Primers. Ik heb ze een tijdje afgezworen. Waarom zou ik ze gebruiken? Waarom zou ik nog een extra product smeren, waarvan ik der werking niet echt kan controleren? Maar toen werd het me heel duidelijk uitgelegd, door een expert in het vak: je smeert je dagcrème, die wordt opgenomen in je huid, net als je foundation, die misschien ook wordt opgenomen in je huid. Resultaat: tegen de middag is je foundation zo goed als onzichtbaar... Wanneer je een primer gebruikt, als een soort filter, zal je foundation niet zo snel verdwijnen. Vandaar dames: gebruik dus maar een degelijke primer!'Time Balm' van The Balm is een primer waar ik erg weinig over wist. Ik had er nog nooit iets over gehoord, laat staan dat ik er ervaring mee had! Maar ik wou graag iets nieuws proberen, vandaar dat ik besloot het er op te wagen. 
De verpakking is vrij opvallend, voor een primer. Geen cleane, zwart-wit verpakking, maar en felle koraalkleur. Okay, you've got my attion :) 


De opening is helaas niet zo groot. Zeg maar gerust dat ze minuscuul is. Aanvankelijk vond ik dit een beetje gek. Nu ik hem al enige tijd gebruik, merk ik dat zo'n kleine opening best wel handig is voor het doseren van het product.

Een snelle blik op de ingrediënten lijst en een rondje Google, leert me dat er een aanzienlijke hoeveelheid siliconen in 'TimeBlam' zitten. Voor een primer is dit niet perse een slecht eigenschap, gezien we een filter willen creëren tussen de huid en de make-up. 
Ik heb zelf ook nooit last van siliconen in make-up, dus dit is geen probleem wat mij betreft. 

Dacht ik...

Vrijwel dezelfde dag dat ik deze primer van The Balm begon te gebruiken, krijg ik enorm veel acne. "t'Is die primer! Het kan niet anders!"

Maar...

Ik bleef hem toch nog enkele dagen gebruiken. Mijn acne is intussen weg, terwijl toch nog steeds dagelijks de primer gebruik. Het lijkt me dus toch wat kort door de bocht om m'n break-out aan deze primer te wijten. 

Oh en trouwens: mijn foundation blijft ook gewoon lang goed mee :)


Time Balm van The Balm is een primer die ik, ondanks alles, toch wel zou aanraden. Hij voelt en ziet er wel wat chemisch uit, maar ik concludeer dat ik hier zelf geen last van heb en toch wel tevreden ben over de werking. 

Wat is jouw favoriete gezichtsprimer?

The Balm Time Balm Face Primer €14.99

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie