woensdag 12 maart 2014

Swarzkopf | Banacure Fibreforce

Mijn haar heeft al heel wat te verduren gekregen: een parmanent, kleuringen, ontkleuringen,... Been there, done that! Ik hou erg van afwisseling, maar één ding vind ik wel belangrijk: de lengte van mijn haar. Niet dat ik de ambitie heb om de volgende Rapunzel te zijn. Neen, ik hou gewoon van lang haar :) Daarom laat ik het -tegen beter weten in- echt te weinig knippen. Resultaat: een verzameling dode en droge punten. Hoog tijd om dit probleem aan te pakken!


Via Barberstore.eu leerde ik het Fibreforce gamma van Swartzkopf kennen. Toen ik de webshop voor het eerst bezocht was ik erg onder de indruk van het aanbod. Er is een ruime keuze aan professionele merken en de prijzen liggen een stuk lager dan in de winkels. Let wel: de prijzen die je ziet op de website, zijn de prijzen zonder BTW! Deze staat er wel bij vermeld.
 De verzendkosten zijn gratis boven 30euro en betalen kan via iDeal (vanuit Nederland), Paypal en bankoverschrijving.
Handig :)

Fibreforce dus. Een lijn die zich specifiek concentreert op extreem beschadigd haar. Haar zoals dat van mij :)
"Het innovatieve complex met gemicroniseerde haar-identieke keratine versterkt de binnenste haarvezel om zo de volledig haarstructuur te versterken." Aldus Swarzkopf.

Ik testte voor jullie de shampoo en de conditioner uit.


De verpakkingen zijn zwart, strak en vrijwel identiek. Het verschil zit hem in de hoeveelheid: de tube shampoo bevat 200 ml product en de tube conditioner 150 ml.
De klikdop vind ik een beetje ongemakkelijk: onder de douche glijden mijn handen er makkelijk af :(

De shampoo zelf wordt omschreven als een zachte shampoo die beschadigd haar reinigt en hersteld. Op de verpakking wordt opnieuw het systeem van de haar-identieke keratine uitgelegd.
Ik vind het fijn om mijn haar met deze shampoo te wassen: de textuur is prettig en ik heb geen grote hoeveelheden nodig om een schuimend effect te krijgen (iets wat ik zelf belangrijk vind).

Ook wat de conditioner betreft ben ik tevreden: de creamy textuur smelt moeiteloos in m'n haarpunten. Je kan er natuurlijk voor kiezen om je conditioner over je hele haardos aan te brengen, maar ik verkies een plaatselijke behandeling. Niet alleen met deze conditioner trouwens, gewoon altijd :)
Ik had het er zelf al eerder over, maar ook de verpakking duidt ons nog een keer op het feit dat het belangrijk is om je conditioner op handdoekdroog haar aan te brengen! Op die manier kan het product beter in je haar trekken.

Wat ik zelf graag anders had gezien, was de geur. Deze producten zijn namelijk geurloos. Een lekker parfum had geen kwaad gekund.
Maar aan de andere kant: parfum droogt uit en da's nu net wat we niet willen. En ook: professionele haarproducten zijn vaak geurloos, waarom zou dit dan een uitzondering zijn?

Natuurlijk ook niet onbelangrijk: hoe is het nu gesteld met m'n haar? Mijn punten zijn er opnieuw gezonder uit en ik zou zelfs durven zeggen -nu ik de shampoo al een aantal weken gebruik- dat mijn haar misschien wat dikker is geworden.

Kende jij Barbrestore.eu al?

Schwarzkopf Bonacure FibreForce Shampoo €8.95
Schwarzkopf Bonacure FibreForce Conditioner €9.95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie