dinsdag 4 maart 2014

Personal | A Healthy Skin

Enkele maanden geleden had ik 'een probleempje'm:  van het ene moment op het andere, zat ik onder de rode vlekjes. Het begon op men rug, maar al snel volgde m'n borst en buik en tot slot stonden ook mijn armen vol... Gelukkig begon het niet te jeuken, maar aangenaam was anders. Die vlekjes hoorden daar niet te staan! Maar vooral: wat was de oorzaak en hoe zou dit weer weggaan?! Ik trok naar de huisarts en kreeg daar een diagnose waarover ik niet helemaal tevreden was. Dan maar naar de dermatoloog! Tevergeefs, want daar kreeg ik hetzelfde te horen: de vlekjes waren het resultaat van een viraal virus en waren niet te behandelen. Ik moest geduld hebben en wachten tot de vlekjes weggingen...


Hoe lang dat zo kon duren? 'Oh mijn nichtje heeft er eens zes maanden mij rondgelopen.' Excuseer!? Ik had er nu ook al een tweetal maanden mee te kampen, maar nog eens vier bij, dat was teveel.
Zoals ik al zei: het jeukte niet en lichamelijk had ik er verder ook geen last van, maar het zag er niet uit... Psychisch was het dus best zwaar.
But luck was on my side : enkele dagen na m'n bezoek aan dermatoloog verdwenen de vlekjes als sneeuw voor de zon. Hoera!

Een wat langere en persoonlijkere inleiding om maar gewoon te zeggen dat je voor je huid moet zorg dragen :) Ondanks het feit, dat ik zelf niets kon doen om het ontstaan van deze vlekjes tegen te houden of te verminderen, dacht ik toch bij mezelf : ik moet meer doen voor mijn huid!

Voordien was mijn huid -op m'n lichaam, niet m'n gelaat- egaal en stralend. Toch verwaarloosde ik ze. Ik scrubde wel eens... één keer per jaar ofzo. En hydrateren deed ik enkel wanneer het te laat was: wanneer ik door de eerste zon verbrand was en rood uitsloeg, pas dan haalde ik de aftersun boven. Neem aan mij dus maar geen voorbeeld :)


Niet aan 'de oude ik' althans. De 'nieuwe ik' doet namelijk wel haar best om de huid voldoende de verzorgen.
Al enige tijd ben ik trouw aan het scrubben: twee maal per week ga ik met de Caudalie Divine scrub onder de douche. Toen ik er voor het eest weer aan begon herinnerde ik me gelijk waarom ik het zo weinig deed. De meeste scrubs -die ik in het verleden gebruikte- hadden namelijk een erg foute structuur: een soort gel met kleine bolletjes in. De gel blijf -ondanks hardnekkig schrobben- aan m'n lichaam kleven en de bolletjes waren -vermoedelijk- niet van natuurlijke oorsprong. Deze van Caudalie heeft iets weg van heel fijn zeezout en wordt in aanraking met water een beetje 'milky'. Heerlijk! Hij droogt m'n huid dan ook niet uit en hydrateert ze zelf een beetje.


Toch heb ik er een gewoonte van gemaakt om me, na het douchen, in te smeren met een bodylotion. Welke? Dat maakt me eerlijk gezegd niet veel uit :) Als hij maar lekker ruikt en makkelijk open te smeren is :) Ik bedoel maar: ik ben al fier op mezelf dat ik het doe :)

Oh bijna vergeten: een keer in het seizoen ga ik ook naar de sauna. Lekker al de 'vuile stoffen' uit m'n huid zweten. Ook niet slecht toch?

Schenk jij veel aandacht aan je huid of durf je dat ook wel eens vergeten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie