zaterdag 8 maart 2014

OPI | Push And Shove

Het kan je niet ontgaan zijn: ik vind de Samenwerking tussen OPI en Gwen Stefani helemaal geweldig! Op het eerste zicht lijkt het allemaal een beetje banaal, maar het zit hem in de details. Of liever: in de finish! Het paradepaardje van de collectie mocht dan wel 'Over & Over a-gwen' (de signature rode nagellak vergezeld door o.a. Swarowski kristallen), ik was voornamelijk geïnteresseerd in 'Push & Shove'. Deze lak zou een metalic/mirror effect geven aan je nagels. Gewone lak met een metalic effect vind ik maar niets. Meestal lakt dat ook niet mooi. Maar zo'n spiegeleffect, daar was ik toch benieuwd naar.


'Push & Shove' koop je samen met 'Lay Down That  Base', een base coat die het effect van de 'mirror nails' met versterken.
Hoewel je twee flesjes krijgt, betaal je toch de gangbare prijs van €14.50. Mooi zo :)


Schattig trouwens, zo'n flesje van 3.75 ml :)


Push & Shove ziet e ruit als een standaard, zilverkleurige lak. Wat onmiddellijk opvalt zijn de teksten op de dop van de nagellak: 'No Top Coat' 'Use Lay Down That Base'. Got it: geen topcoat en de bijgeleverde base coat gebruiken.

Ik zou ik niet zijn, mocht ik voor mijn aankoop geen tientallen reviews over deze lak gelezen had. Dat leerde me o.a. dat deze lak werkelijk elk 'foutje', elke imperfectie in je nagels benadrukt. Oops...
Ook geleerd: een laagje gellak eronder en alle 'foutjes' zijn onzichtbaar :)
Eerst toch maar even proberen zonder die gellak!


Ik bracht 1 laagje Lay Down That Base aan en twee dunne laagjes Push & Shove. Helaas: de geruchten zijn waar! Je ziet duidelijk dat mijn nagels hier en daar niet helemaal gaaf zijn. Meh :(
Het effect zelf, vind ik dan weer wel geweldig! Het is duidelijk geen doorsnee, metalic lakje. Je kan jezelf er niet echt in spiegelen, maar da's misschien ook wat teveel gevraagd hé :)

De 'geen topcoat'-regel is er dan ook om dit effect te ten volle te behouden. Helaas heeft dit dan ook het nadeel, dat de lak erg rap van je nagels slijt. 'Tipwear' is op dag twee dan ook het sleutelwoord. Goed voor een avondje uit of een speciale gelegenheid, maar zeker niet geschikt wanneer je een manicure wil die een weekje strand overleeft.


Een aanrader? Jazeker! Duidelijk niet voor elke dag en misschien zelfs niet voor aan elke vinger. Het lijkt me bijvoorbeeld ook leuk om deze op één nagel te dragen als accent. Of misschien wel als basis voor andere nail art. Mogelijkheden zat met Push & Shove :)

Ben jij te vinden voor dit originele effect van OPI's Push & Shove?

OPI Gwen Stefani 'Push And Shove' €14.50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie