maandag 10 maart 2014

Book Report | 'Happy Nails' by Elfi De Bruyn

Enige tijd geleden had ik het over 'Nail Art', een boek van Donne en Ginny Geer. Erg inspirerend vond ik het, maar ik had toch zo m'n twijfels over de manier waarop de technieken in beeld werden gebrachten. Mijn vreugde was dan ook groot, toen ik zag dat het ook anders kon :) Happy Nails van Elfi De Bruyn is niet alleen een boek waar je daadwerkelijk vrolijk van wordt, het loodst je ook nog eens moeiteloos door een reeks basistechnieken.


Indien je nog nooit van Elfi De Bruyn gehoord hebt, -wat vrijwel onmogelijk is- geen nood: het boek begint met Elfi's verhaal. Je verneemt hoe Elfi's liefde voor nail-art ontstaan is en je krijgt een duidelijk beeld van haar bubbely persoonlijkheid.
Naast cruciale info over de schrijfster, krijg je uiteraard ook alle noodzakelijk info die je als beginnend nail-art liefhebber nodig hebt. Hoe is een nagel opgebouwd? Wat zijn de meest voorkomende vormen? Welke producten kan je best bij de hand houden? Het staat er allemaal in :)Iets wat ik zelf heel fijn vind, is dat elke techniek stap voor stap wordt uitgelegd en geïllustreerd aan de hand van duidelijk foto's.
Ook leuk: tussendoor vind je 'tips' die je extra info geven. Zo van die kleine dingetjes die je enkel te weten komt wanneer je zelf al enige ervaring hebt. Elfi is zo lief geweest dit alles met ons te delen :)


Duidelijk en praktisch, maar vooral: erg schattig en vrolijk! Da's meteen het uitgangspunt van dit boek: nail-art hoeft niet moeilijk te zijn. Iedereen kan het! Het hoofddoel is dan ook gewoon om te experimenteren en er plezier aan te beleven.

Enkele weken geleden mocht ik Elfi ontmoeten en vernam ik dat er achter de schermen al aan Happy Nails 2 wordt gewerkt. Ik kijk er al naar uit!

Heb jij al eens door 'Happy Nails' gebladerd toen je hem in de boekhandel zag? Of beter: ben je al een keer aan de slag gegaan met dit fijne handboek?

'Happy Nails' by Elfi De Bruyn (ongeveer) €13

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie