dinsdag 18 maart 2014

Avène | Cicalfate Repair Cream

Ik sta altijd een beetje sceptisch tegenover zogenaamde 'wondermiddeltjes'. Je weet wel "Met deze crème verdwijnt je acne als sneeuw voor de zon" "Dit serum vervaagt je rimpels zichtbaar binnen enkele dagen." Zulke dingen kunnen gewoon niet. Of het werkt erg agressief, wat dan weer voor andere onaangename effecten zorgt. Toch zijn er af en toe van die producten die me verbazen door hun efficiënte werking. Neem nu de Avène Cicalfate Repair cream. Ik las er over op de blog van Kim en zij was er ook erg positief over. En ja, als zij ergens positief over is, dan kan je er van uitgaan dat het ook effectief iets goeds doet voor je huid :)


Waarom je de Cicaflate cream zou gebruiken? Omdat hij herstellend werkt. Niet alleen vervaagt hij kleine littekens of rode bobbeltjes, hij doet ook veel voor de huid op je gelaat die er in eerste instantie niet beschadigd uitziet. 

Dat mijn littekentjes (van puistjes) sneller genazen en verdwenen, was al snel duidelijk. 


Bijvoorbeeld: 's avonds kan ik het niet laten om aan een puistje te prutsen, waardoor er een klein wondje ontstaat. Vervolgens breng ik de Avène Cicaflate Repair Cream rijkelijk aan over m'n hele gelaat. Vlak voor je gaat slapen wel te verstaan. De cream is erg rijk en voedend. Ik breng hem ook best rijkelijk aan, maar 's ochtends is alles mooi 'ingetrokken'. 
Het resultaat bij het wondje? Je ziet nog wel een rood vlekje, maar de structuur van de huid is opnieuw mooi egaal en hersteld! Heerlijk toch?

Na enige tijd trouw smeren, ging ik ook merken dat de huid aan m'n wangen -die vrijwel nooit geteisterd wordt door pukkeltjes of andere ongewenste aandoeningen- ook zachter en egaler werden. Gotta love it :)

En dit 'wondermiddeltje' (je moet toch voorzichtig zijn met het gebruik van zulke termen) kost je trouwens ook geen fortuin. Voor nog geen 10 euro is hij reeds van jou!

Heb jij de Avène Cicaflate Repair Cream al een keer geprobeerd? Of ken je andere wondermiddeltjes die je graag met me deelt?

Avène Cicalfate Repair Cream €8.20

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie