woensdag 12 februari 2014

Urban Decay | Naked 3


Als er een hype is, ga ik er in mee. Ik geef het toe. Het heeft immers geen zin om het te ontkennen. Ook voor de 'Naked' palettes van Urban Decay ben ik als een blok gevallen. Naked en Naked 2 had ik reeds in m'n bezit en ook Naked 3 moest en zou ik aan m'n collectie toevoegen. In Londen kreeg ik Naked hem niet te pakken -nog niet binnen? al uitverkocht?- maar op Beautybay had ik meer succes. Toen hij werd geleverd was ik dan ook very exicted!Met Naked 3 probeert Urban Decay een waardige opvolger op de markt te brengen voor Naked, Naked 2 en Naked Basics. Het Naked Basics palette heb ik bewust nooit aangekocht. De kleuren zitten immers al in andere palettes en zijn inderdaad erg... euh... basic :) Voor mij mag het toch eens iets anders zijn.


Iets anders, zoals Naked 3 bijvoorbeeld. Dit palette vertelt namelijk een heel ander verhaal. Het bevat niet alleen twaalf nieuwe kleuren, het zijn ook voornamelijk roze of paarse tinten. Geen bruine of bronze kleuren dus.


Op het eerste zich was ik erg enthousiast! Vooral omdat alle kleurnamen inderdaad nieuw waren. Maar al snel ging ik ook wat kritischer kijken. Die ene gouden kleur... die leek echt wel op 'Bootycall'... En die kleur daarnaast... dat kon net 'Tease' zijn... (Als je niet weet waar ik het over heb, bekijk dan mijn review over Naked 2!)
Hoog tijd om alles eens onder de loep te nemen!Strange, één van mijn favoriete kleuren uit het palette en toch is hij haast niet zichbaar op deze snelle swatch... Het is gewoon een erg neutrale, matte kleur. Als basis om vanuit verder te werken, vind ik het een erg mooie kleur!
Dust, een lichte roze, maar erg shimmery kleur. Niet meteen mijn ding helaas.
Burnhout is opnieuw roos, maar veel minder schimmery dan Dust. Hij heeft een soort van rode ondertoon. Zeker niet slecht!
Limit is dan weer een lichte, oudroze, matte kleur. Yes please! De matte tinten in dit palette zijn in de minderheid, maar voor mij springen ze er toch echt uit :)
Buzz doet erg denken aan Dust, maar dan een tint of twee donkerder. Doordat hij donkerder is, vind ik hem gelijk een stuk meer draagbaar en volwassen dan Dust.
Trick, de kleur die me aan Bootycall deed denken. Eens ik hem swatchte, moet ik toch op m'n uitspraak terugkomen. Bootycall lijkt echt puur goud, maar Trick neigt meer naar het bronze, bruine toe.Nooner, ondanks het feit dat hij me erg aan Tease liet denken, toch een favoriet! Tease is echter nog iets meer paars, terwijl Nooner toch eerder oud roze is. Maar  niet zoals Limit, net wat donkerder :)
Liar is een soort shimmery versie van Trick, maar niet op een te glitterige, onnatuurlijke manier.
Factory is dan weer enkele tinten donkerder en neigt toch weer naar het bronze.
Mugshot is de kleur die ik tot nu toe het vaakst gebruikte. Hij is lichtbruin, oudroze en shimmery. Best wel veel bijvoeglijke naamwoorden, maar hij valt nu eenmaal niet anders te beschrijven :)
Darkside is een kleur waar ik zelf minder gek op ben. Het is een grijze tint met een paarse gloed, maar persoonlijk vind ik deze gewoon minder interessant.
Tot slot is er ook nog Blackheart. Een donkere paarse, bruine kleur met roze glitters. Hier kan ik wel wat mee!

De pigmentatie van het hele palette is, zoals we dat van Urban Decay gewoon zijn, echt zeer goed. Enkel 'Strange' valt wat lichter uit, maar dat heeft natuurlijk ook alles te maken met de kleur zelf.

Net zoals de ander Naked palettes, bevat ook Naked 3 een kwast. Aan het ene uiteinde zie je een platte oogschaduwkwast (links op de foto) en ander zijde heb je een soort crease-brush. Hij is iets dikker, maar werkt ook erg fijn.
De kwasten van Urban Decay nemen het product steeds erg goed op en zijn zeer gebruiksvriendelijk!

Waar er bij Naked en Naked 2 nog discussie mogelijk was over het feit dat ze 'op elkaar lijken' en je ze zeker niet allebei moet hebben, is een dergelijke discussie niet aan de orde: Naked 3 is anders. Ik zou het bijna een vreemde eend in de bijt durven noemen, maar da's misschien wat overdreven.
Indien je van warme roze en paarse tinten houdt, dan is Naked 3 zeker iets voor jou!


Ben jij ook helemaal wild van de Naked palettes of vind je het allemaal wat 'overrated'?

Urban Decay Naked 3 ongeveer €52

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie