dinsdag 18 februari 2014

Skincare | 5 tips tegen acne


Een ander is jaloers op iemands 'maatje 36', ik ben jaloers op iemand met een mooie, gave huid. Hoewel ik hard mijn best doe om de schade te beperken, heb ik toch vaak last van acne. Dit ligt aan vele dingen: mijn hormonale cyclus, stress, voeding, verzorging,... Eens per jaar, ongeveer halverwege de winter, heb ik er dan ook heel veel last van. Een 'breakout', zoals dat wel eens genoemd wordt. Intussen heb ik dan ook enkele middeltjes / tips gevonden die voor mij het best werken bij het voorkomen en/of behandelen van acne. 


1. Vitamine C
Deze tip krijg ik tijdens mijn laatste les bij Wellness Academie. Het was mijn partner Nancy natuurlijk niet ontgaan dat m'n huid er heel slecht aan toe was. Ze stelde vast dat ik misschien wat extra vitamine C nodig had. Aangezien extra vitamientjes het lichaam alleen maar ten goede komen, ging ik aan de slag met een voedingssupplement (van A. Vogel). Ik neem het nu enkele weken en de nieuwe puistjes zijn opvallend verminderd!

2. Water!
Hoewel een dermatoloog ooit tegen mij zei, dat voeding niets te maken had met de ontwikkeling van acne, merk ik zelf duidelijk het verschil tussen een dag waarop ik een vette pizza at of een frisse salade. Daarom drink ik probeer ik zoveel mogelijk water te drinken om alles wat in balans te brengen. Dit is lijkt me sowieso geen slechte gewoonte, dus daar heb je altijd baat bij :)

3. Niet uit knijpen
Niets zo aantrekkelijk als 'een rijp wit kopke' om uit te knijpen. Yup, that sounds gross, maar zo is het nu eenmaal. Het uitknijpen van zulke witte kopjes, is echter geen oplossing. In tegendeel: er ontstaat een wondje en dikwijls ook een litteken. Hou vol en gebruik een aangepaste verzorging, maar ga niet knijpen!

4. Cicalfate
Cicalfate van Avène is een herstellende crème die ik nog maar enkele dagen aan het uitproberen ben, maar ik ben nu al erg onder de indruk! Op It-Girl, las ik dat je er een 'modellenhuidje' van krijgt. Zelf ben ik al blij als mijn huid er gewoon een tikje egaler gaat uitzien :) Ik gebruik de crème voor wanneer ik toch geknepen heb en zie dan dat de wondjes en littekens erg snel genezen. Een uitgebreide review hierover volgt zeker nog! De crème is trouwens gewoon te koop bij de apotheek.

5. Wees consequent
Als beautyblogger en nieuwsgierige beauytliefhebber, wil ik altijd nieuwe dingen proberen. Dit gaat vaak ten koste van m'n huid. Toch probeer ik zoveel mogelijk dezelfde producten voor een lange tijd te gebruiken. Persoonlijk vind ik de Effeclar lijn van La Roch-Posay erg fijn. Wanneer ik deze producten voor een langere tijd consequent gebruik, merk ik dat m'n huid er opnieuw beter gaat uitzien. Een review over mijn twee favorieten, lees je hier.

Heb jij ook zo'n last van acne? Zo ja: wat zijn jouw tips?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie