maandag 10 februari 2014

L'Occitane | Red Cherry

Sinds enkele jaren is het zowat een traditie: de lente collectie van l'Occitane is geïnspireerd op kersen. Ook dit jaar is dat niet anders. Na de 'Cerisier aux Papillons' van vorig jaar, is het dit keer de beurt aan de 'rode kers'. Daar waar het eerder nog wat bloemig en zoet was, draait het dit jaar echt om de essentie van de kers. Een zeer goede beslissing, als je het mij vraagt!
Om je een beter idee te geven van hoe deze geurlijn is opgebouwd, geef ik even de geurnoten van 'Red Cherry' mee.
Top: citroen, sinaasappel, zwarte bes
Hart: wilde lelie, rode kers, framboos
Basis: witte muskus, heliotroop, olijfhout

Zoals je ingrediënten als 'citroen' en 'sinaasappel' reeds doen vermoeden, opent deze geur erg fris. Vervolgens neem je dan ook echt een kersengeur waar. Heerlijk!

Het parfum zelf kocht ik niet aan, om de simpele reden dat ik eventjes geen parfum meer mag kopen van mezelf. Trop is teveel hé ;)

Ik ging dan weer wel voor het 'gel parfum'. Je kan het zien als een soort solid parfum, die je makkelijk kan aanbrengen, wanneer spuiten geen optie is. Het kan ook makkelijk worden meegenomen in de handtas en weegt haast niets!

Er wordt aangeraden de gel aan te brengen op polsen en in de hals. Dit is waar ik zelf sowieso al m'n parfum zou spuiten, dus ik vind deze raadgeving niet meer dan logisch :) Het werkt ook echt!

Als handcrème-addict, kon ik natuurlijk ook niet anders dan ook de Red Cherry handcrème meenemen.


Zowel de geur als de formule zijn helemaal afgesteld op het voorjaar. De handcrème is immers niet zo 'buttery' als de klassieker met 20% Shea Butter, maar niet iets meer lopend en licht. Hij trekt echter wil goed in en hydrateert je handen degelijk!

Ook de bodylotion is momenteel een grote favoriet. Niet alleen om de geur, maar ook gewoon z'n werking. Het is een echte lopende, bodymilk die je huid hydrateert en een subtiel vleugje kers achterlaat. Ideaal voor Valentijn ;)


Wie zijn vriend wil verrassen op 14 februari door heerlijk te ruiken, ik dit van harte aanraden. Omgekeerd ook: wie zijn vriendin wil verrassen met een heerlijk verwenpakketjes, kan ik dit ook aanraden :)

Hou jij van een kersengeur in je verzorging?

L'Occitane Red Cherry Parfumed Gel 15ml €20
L'Occitane Red Cherry Hand Cream 30ml €7.50
L'Occitane Red Cherry Sublime Body Lotion 75ml €8.00

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie