zondag 2 februari 2014

Hair | Denman Grooming Brush

Let's talk hair! Iets was hier eigenlijk veel te weinig gebeurt op Muffins At Tiffany's, maar goed. Ik ga het niet hebben over shampoo, conditioner of voedende oliën, maar over een haarborstel. Nooit gedacht dat dit zou gebeuren. Een borstel is een borstel, toch? Het borstelt je haar, that's it! Maar er is 'borstelen' en 'borstelen'. Dat werd me allemaal duidelijk toen ik de Denman haarborstel ging gebruiken...

Een introductie is wel op z'n plaats denk ik. Denman is toch niet zo heel gekend. Niet bij mij althans :)
Wat ik wel kende: Mason Pearson, a.k.a. de Rolls Royce onder de haarborstels. Dat 'Rolls Royce' gedeelte, mag je erg letterlijke nemen. Een geweldig stuk speelgoed, maar het daarbijhorende prijskaartje is ook niet mis. Zo'n 100 euro voor een haarborstel? Dat vind zelf ik teveel van het goede. Groot was mijn vreugde, toen bleek dat er ook een budgetvriendelijk alternatief was :)
Bij de Denman Grooming Brush wordt er gebruik gemaakt van (plastiek) pinnetjes en van natuurlijke haren, net zoals bij de Mason Pearson. En ja, de vintage look van de deze Denman haarborstel is misschien iets te opvallend overgenomen van zijn duurder variant, maar daar kan ik mee leven.
Van het moment dat ik deze borstel vast nam, schrok ik : zo licht! In vergelijking met de haarborstel die ik voordien gebruikte, weegt dit werkelijk niets!
Het was me al eerder opgevallen dat ik last kreeg in m'n polsen wanneer ik m'n haar borstelde. Nu weten we dus ook waarom...Wat me wel opvalt, is dat de haren er wat slordig inzitten. Er vallen er geen uit, maar ze lijken een beetje kriskras te zitten. De ene zit mooi recht, de ander zit scheef of is duidelijk langer dan de rest...
Neen, de award voor 'Beste afwerking' zal nooit naar deze Denman borstel gaan...


Doeltreffende en efficiënt is hij dan weer wel. Meestal krijg ik hoofdpijn wanneer ik m'n haar wil borstelen, omdat het erg in de knoop zit. Ik begrijp opnieuw hoe dat komt: in vergelijking met de Denman borstel, is mijn andere borstel een echt marteltuig!
Met deze borstel voel ik haast niet dat ik m'n haar borstel, maar toch is het in een mum van tijd ontward.
Stiekem had ik ook gehoopt op wat extra glans na het borstelen, maar dat bleek ijdele hoop te zijn. Oh well...

Negeer even mijn weerspiegeling in bovenstaande foto :)
Het prijskaartje dat aan deze Mason Pearson look-a-like hangt, is erg budgetvriendelijk. Voor zo'n 12 euro is deze van jou. Niet slecht toch?
Je kan deze borstel o.a. kopen bij Boots, maar ik zag hem ook al op andere gespecialiseerde webshops langskomen.


Of deze Denman Grooming Brush echt hetzelfde doet als de Mason Pearson? Neen, vast niet. Of het in de buurt komt? Ik vermoed van wel!

Verkies jij the real deal (dus de Mason Pearson) of zou je toch voor Denman opteren?

Denman Grooming Brush D81 Medium £9.79 / €11.90

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie