donderdag 20 februari 2014

FOTD | 'London Girl' met o.a. ELF

Wanneer ik een andere land of nog maar een ander stad, let ik altijd heel erg op de make-up die daar gedragen wordt. Ik doe het eerder onbewust, maar toch vind ik het erg facinerend. De make-up looks van de doorsnee Vlaamse vrouw, zijn namelijk alles behalve spannend: wat mascara, een vleugje blush en op topdagen ook een mooie lipstick. Allemaal erg bescheiden. Telkens ik in Londen ben, valt het me dan ook op dat de dames daar toch wat meer uit de kast halen. Letterlijk en figuurlijk: ze gebruiken meer producten en grotere hoeveelheden ervan. Vandaag probeer zelf ook een keer zo'n typische Londense make-up look uit.

Wat me vooral opvalt is dat het niet perse natuurlijk hoeft te ogen. Waar 'wij' -dames uit de Benelux- er vooral op letten dat onze foundation en blush er natuurlijk uitzien, mag het er 'daar' -in the UK- best een cakey effect hebben.
Zelf ben ik daar toch niet zo'n fan van, dus hou ik het op deze vrij natuurlijke basislook.


Persoonlijk kies ik dan ook vaak voor een lieve, roze kleur blush, maar in Londen zag ik vaak 'hevige wangen' in een soort berry, cranberry  kleur.
 

Hiervoor maak ik gebruik van de HD Blush van EyesLipsFace in de kleur 'Showstopper'. Hun goedkope make-up, kan vaak erg verrassend zijn. Zo ook met deze blush. De substantie is moeilijk te omschrijven: ELF benoemt het zelf als een 'romige vloeibare foundation', maar het doet me eerder denken aan een soort pasta...
De verpakking hiervan is erg handig, aangezien er met een dubbele bodem wordt gewerkt. Niet het product, maar de bodem komt naar boven. Hierdoor gaat er, naar het einde toe, minder product verloren.
Op zich zeker  niet mis. En check die pigmentatie!

Bovenstaande swatch werd gemaakt meen miniscule hoeveelheid -ongeveer een mispuntje?- product. Opletten geblazen dus, want dit is toch net iets te veel voor op de wangen :)


Da's beter :) Zoals je ziet laat hij, ondanks de originele formule, toch een poederig effect na. Het blenden gaat er vlot. Al moet je wel snel zijn, anders gaat het stainen en krijg je vlekjes.

Ook de wenkbrauwen worden vaak sterk aangezet bij de 'Londense meisjes'. Ik werk m'n wenkbrauwen ook wel bij, maar dan eerder met een licht potloodje, dat de vorm van mijn eigenwenkbrauwen beter doet uitkomen. Bij the London Girl's, lijken hun wenkbrauwen soms volledig afhankelijk van de gel, het poeder of het potlood dat gebruikt wordt.
Een gekleurde wenkbrauwgel must do the trick.


Deze set die ELF zelf omschrijft als 'verwenpakket voor de wenkbrauwen', bevat twee producten: een vloeistof die de wenkbrauwen voller maakt en een gekleurde wenkbrauwgel.

 Ik gebruikte zelf de kleur 'Ash' maar er zijn nog vier andere varianten te verkrijgen. De substantie hiervan is trouwens wel erg fijn: vloeibaar, maar niet te vloeibaar, gelly, maar niet te plakkerig.

Wat betreft het 'treat' gedeelte -dat er voor zorgt dat je wenkbrauwen voller worden- kan ik weinig zeggen... Ik heb helaas niet het idee dat dit erg veel voor m'n wenkbrauwen doet.

Het 'tame' gedeelte daarintegen...
Links zie je m'n 'naakte' wenkbrauwen, zonder potlood, poeder of gel. Rechts zie je m'n wenkbrauwen met de Tame gel in Ash.
Zoals je misschien wel ziet is er een soort 'waas' boven m'n wenkbrauw wanneer ik de gel gebruik. Ik vind het namelijk erg moelijk om hem precies aan te brengen. Misschien zijn mijn wenkbrauwen te klein? Of het borsteltje te groot? :)
Het natuurlijke, maar toch enigsinds nettere, effect blijft een hele dag mooi zitten.

Voeg aan de hevige blush, de strakkere wenkbrauwen en een donkerrode lipstick toe aan de -verder redelijk simpele- basis en je bent helemaal klaar om London City te verkennen.


Op deze foto lijkt de blush vrij zacht, maar in real life zach het er toch ene stuk heftiger uit -niet zo heftig als de eerste swatch, voor alle duidelijkheid :)

Laat jij je wel eens inspireren door de 'make-up gewoonten' van andere landen/culturen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie