zaterdag 22 februari 2014

Book Report | 'Nail Art' by Donne & Ginny Geer


Nail-art, my latest obsession. Ok goed, ik was er al langer mee bezig, maar de laatste maanden heeft het toch echt een andere wending genomen. In november kocht ik op de Boekenbeurs te Antwerpen, namelijk mijn eerste boek over nail-art. 'Nail-art', door Donne en Ginny Geer. Ik werd enthousiast bij het zien van hun leuke creaties en het begon onmiddellijk te kriebelen: dat wil ik ook op m'n nagels! Inspireren doet dit boek zeker. Al heb ik toch een kleine kanttekening...

De cover geeft aan er meer dan 50 originele nail-art desings besproken worden, en dat is ook zo! Van galaxy-nails, tot camouflage nails, nagels met poezenoortjes,... Superleuk om alleen nog maar naar te kijken!

Laat je hierdoor niet afschriken: dit boek is erg toegankelijk voor een nagellak-leek: je hebt er zo goed als geen voorkennis of ervaring voor nodig. 
Alle basisprincipes worden overlopen: hoe lak ik mijn nagels, hoe verzorg ik mijn nagels,...
Ook de meest gebruikte nail-art tools komen aan bod.


Zoals ik al zei: er worden heel veel mooie en originele nail-art designs besproken. Elk design wordt ook stap per stap uitgelegd.

Links zie je hoe je ter werk gaat en rechts zie je hoe het er zou moeten uitzien. 

Ik ging aan de slag met enkele penselen en trachtte een set 'rock'n roll' nails te bekomen.

Oké, goed : ik moet nog veel oefenen :D Ik heb dan ook nooit beweerd, dat ik hier goed in was :)

Maar nu stel ik me toch de vraag of bovenstaande foto niet een beetje bijgewerkt is... Ik bedoel maar: het ziet er allemaal een beetje te strak uit. Hetzelfde geld voor de foto van de 'tanden manicure' en de meeste andere designs in het boek. Sommige nagels -zoals die met de Union Jack- lijken niet eens gebogen te zijn...

Ook vind ik het jammer dat er met tekeningen wordt gebruikt bij de stappenplannen en geen foto's. Dat het toch nog iets aangenamer gemaakt.

Als je op zoekt ben naar een leuk nail-art boek en vooral inspiratie wil opdoen, dan kan ik je deze van harte aanraden. Indien je meer wil te weten komen over bepaalde technieken en trucjes, dan kies je best voor een ander boek. Intussen heb ik ook zo'n boek gevonden, dus daarover lees je binnenkort zeker meer :)

Probeer jij wel eens iets creatiefs met je nagels?

'Nail Art' by Donne & Ginny Geer €14.95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie