dinsdag 7 januari 2014

Wellness Academie | Smokey Eyes x The Bride

Afgelopen zondag was het zover: mijn laatste les uit de basisopleiding visagie bij Wellness Acamdemie. Ik starte deze reeks in de zomer van 2013 en zou normaal in september van vorige jaar de laatste les krijgen, maar door omstandigheden kon ik toen niet aanwezig zijn. Men stelde toen voor dat ik mijn laatste les inhaalde bij de eerst volgende groep waar er nog plaats was. Zelf vond ik dat ook wel de meest logische oplossing, waardoor ik zondag 5 januari de cursus afronde. Helaas zat er heel wat tijd tussen, maar aan de hand van mijn eigen notities en de syllabus van de acadmie kon ik me alles weer voor de geest halen :)

Vorige twee lessen volgende ik bij Katrien Vandormael -a.k.a. Dior Make-Up Talent 2012- maar het lot had beslist dat ik deze les van Peggy Timmermans zou krijgen. Superleuk natuurlijk, aanzien ik Peggy toch online toch al een beetje had leren kennen via haar blog. Het was dan ook een aangename kennismaking :)

Op het menu voor deze laatste les: smokey eyes en bruidsmake-up. Stiekem had ik er echt wel naar uit gekeken om deze looks en technieken onder de knie te krijgen.
Mijn partner in deze les had trouwens een heel ander gelaat dan Nyria -mijn eerdere partner- die toch wel echt 'een fris kopke' heeft.
Nancy heeft al heel wat meer levenservaring en zo ook een heel ander gelaat om op te maken. Alleen dat aspect zorgde al voor een hele uitdaging. In die zin: dat ben ik helemaal niet gewoon! Maar het was wel heel interessant :)

Kohlpotloden: essentieel bij een zwarte smokey eye!
De les starte met smokey eyes. Peggy legde ons van naaldje tot draadje uit, hoe je met een zwart kohlpotlood en zwarte oogschaduw de perfecte smokey eyes kon creeëren. Ze wees ons uiteraard ook op de valkuilen en verklapte ons enkele 'foefeltrukskes' in het geval het toch zou fout lopen :)
Het leukste aan de smokey eyes is natuurlijk dat je lekker mag kliederen, aangezien je bij de afwerking voldoende tijd en ruimte hebt om alles netjes in orde te krijgen :) Love it!


Bruidsmake-up, da's dan weer een ander verhaal! Hierbij mag helaal niet gekliederd worden :D
We kregen dan ook meer dan enkel de uitleg rond de make-up zelf, maar rond het hele gebeuren van de visagie bij een bruid. Hoe reagereer je op een aanvraag, wanneer doe je de proefmake-up, hoe ga je om met de andere sleutelfiguren bij een bruiloft,... Vraag maar raak, ik heb het idee dat ik het allemaal weet :D
Bij bruidsmake-up gaat het natuurlijk om wat de bruid zelf wilt. De opdracht was dan ook simpel: creeër een look in samenspraak met je bruid -onze partner dus. De technieken die we hiervoor gebruikten, mochten we zelf kiezen en kregen we in de eerdere lessen reeds gaangeleerd.
Nancy wenste een look met paarse tinten en dat is dan ook wat ze kreeg :)
Op zich was ik zelf ook wel tevreden met deze look. Niet te hevig, maar toch echt paars :)

Bij deze zit de mijn basisopleiding als visagiste er op! Ik ben stiekem ook wel een beetje fier dat ik me nu een gecertificeerde visagiste kan noemen :)

Na deze opleiding heb je de mogelijkheid verder te gaan naar de gevorderden-en expertcursus. Ware het niet dat ik telkens twee uur (enkel!) moet rijden voor ik bij de acedemie was, ik zou het zeker doen! Helaas vind ik het toch net iets te ver.


Hartelijk dank aan Wellness Academie, Katrien en Peggy voor de mooie ervaring!


Zou het iets voor jou zijn, zo'n opleiding als visagiste?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie