donderdag 23 januari 2014

Toen ik eind 2013 een lijstje maakte van mijn favoriete producten van dat jaar, werden er heel wat pluimen uitgedeeld. Een favoriete foundation, een favoriete blush,... Maar geen favoriete reiniger of dagcrème. In de categorie 'skincare' was er naar mijn mening maar één winnaar: La Roche-Posay. Ik schreef al eerder of het apotheekmerk, maar vandaag laat ik jullie twee van mijn absolute favorieten zien.


Waarom La Roch-Posay zoveel lof verdient? Ze zijn betaalbaar en zeer doeltreffend. Dankzij hun uitgebreide gamma, is er voor elke 'kwaaltje' wel een oplossing beschikbaar.
Mijn persoonlijke favoriet? Effaclar A.I.
De gebruiksaanwijzing op de achterzijde van de tube beaamt wat de apothekeres me vertelde: enkel lokaal gebruiken op onzuiverheden! Puistjes e.d. zouden verdwijnen als sneeuw voor de zon, wanneer je Effaclar A.I. aanbrengt.
Ik zou ik niet zijn, wanneer ik grondig mijn voeten veeg aan deze regel en het product over m'n gehele kin aanbreng. Yours truly heeft de laatste tijd te kampen gehad met een hardnekkige aanval van acne, vandaar dat ik dit wel opportuun vond. Nood breekt wet :)
Effaclare A.I. heeft meer iets van een zalf, dan van een crème, dus ik kan best begrijpen dat hij enkel bedoelt is om aan te stippen. Hij doet zijn werk in elk geval zeer doeltreffend. Zelf gele kopjes verdwijnen na een tweetal dagen, op voorwaarde dat je het meerdere malen per dag gebruikt.
Gelukkig hoef ik niet altijd zo agressief  te werk te gaan en is er ook nog Effaclar Duo die foute situaties -zoals hierboven beschreven- vermijdt.

 Effaclar Duo is een meer lopende substantie, die makkelijk over het hele gezicht kan worden aangebracht. Da's dan ook meteen waarvoor hij dient :) Je kan hem over het hele gelaat aanbrengen als dagcrème en is bedoelt om onzuiverheden te voorkomen. Deze gebruik ik elke ochtend al dan niet in combinatie met Effaclare A.I. en ik merk zeker een groot verschil met ander crèmes. Mijn huid is op een paar weken tijd veel egaler geworden. Hoera!


De producten van La Roche-Posay hebben één nadeel: ze geuren subtiel naar afwaswater... Natuurlijk niet op een manier dat je echt naar een vuil bord gaat ruiken, maar wanneer je je echt op de geur gaat concentreren... wel ja: er zijn nu eenmaal aangenamere dingen...

Het leek me ook niet onnodig om toch nog eens te vermelden dat de producten uit de Effaclar lijn vooral gericht zijn op het voorkomen/verhelpen van onzuiverheden als puistjes en acne. Ze zijn dus niet meteen geschikt zijn voor mensen die opzoek zijn naar hydratatie. Deze prodcuten drogen je huid niet uit en houden de vochtbalans op pijl, maar ze bieden zeker geen extra hydratie. Just so you know :)

Aan iedereen die geteisterd wordt door onzuiverheden of acne, kan ik deze twee producten van La Roche-Posay van harte aanraden!

Wat zijn jouw 'go-to' producten in tijden van nood?

La Roche-Posay Effaclar A.I. 12,38 euro
La Roche-Posay Effaclar Duo 14,85 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie