zaterdag 25 januari 2014

Random | Eyes vs. Lips

Een vraag die ik me bijna dagelijks stel: mijn lippen of mijn ogen, wat zet ik vandaag in de verf? Neen, met deze vraag red geen levens en zorg ik niet voor wereldvrede, maar het zal wel bepalen hoe ik me die dag voel en hoe mensen me die dag zullen zijn. zoals Queen-B hierboven aantoont, creeër je toch een heel ander effect door voor een rode lipstick te kiezen in plaats van voor een smokey-eye.

Hoewel ik zeker niet vies ben van felle lippen en me zeker durf wagen aan een experimentje, voel ik mezelf toch meer op m'n gemakt met een hevige ooglook en minder met vuurrode lippen... Waarom dan toch?


Stijlicoon Gwen Stefani heeft alvast minder last van dat gevoel: zij kiest resoluut voor een rode lipstick! Het is dan ook zowat haar handelsmerk geworden, haar signature look. Terecht: het staat haar geweldig. Haar bleke, egale huid en de vintage eyeliner laten haar helemaal stralen.

Zelf ben ik helaas niet gezegend met zo'n babyhuidje : mijn gelaat lijkt wel een kampeerplaats voor onzuiverheden. Het merendeel kan ik wel behandelen of camoufleren met foundation en concealer, maar toch zie je hier en door nog een (rood) vlekje.
Wanneer ik daarbij nog eens een vele rode / roze lipstick ga gebruiken... Wel ja, dan had ik net zogoed m'n pukkeltjes kunnen omcirkelen: "Kijk! Hier zijn ze!"

Op een 'good skinday' durf ik dus best naar een felle lipstick te grijpen, maar helaas moet ik die vaak links laten liggen omdat hij m'n onzuiverheden nog meer benadrukt.
Aan de andere kant: met een rode lipstick heb je verder niet veel make-up nodig! Een likje mascara, misschien een streepje eyeliner and you're good to go!Actrice Mila Kunis, wordt dan weer vaker gespot met hevig aangezette ogen. Een subtiele smokey eye of een uitgesproken zwarte eyeliner: she loves it! Je kan het haar niet kwalijk nemen: staat chique en je ziet duidelijk dat ze make-up draagt, maar het is ook niet teveel. Zowel haar lippen als de blush zijn heel natuurlijk opgemaakt, zodat het geheel er nog steeds fris uitziet.
Mijn blik wordt ook onmiddellijk naar haar ogen getrokken. Mocht ze enkele kleine pukkeltjes op haar kin hebben -Celebs hebbe dat volgens mij niet.- dan had ik het aanvankelijk niet eens gezien.

Zo'n -subtiele smokey eye vraagt natuurlijk wat meer tijd en inzet tijdens het opmaken, maar als ik eerlijk ben: ik vind het het allemaal meer dan waard! Tenslotte blijft het ook een hele dag zitten en moet je na vier uur niet checken hoeveel lipstick er nog op je lippen zit. Om nog maar te zwijgen over de rode vlekken op je tanden... meh.

Begrijp mij niet verkeerd, lieve lezer: ik houd wel degelijk van paar goed aangezette lippen, maar mijn go-to look is toch gebaseerd op zwart kohlpotlood en de donkerste tinten uit Naked 2.

Oh ja, je kan trouwens ook kiezen voor the best of both worlds: sterk aangezette ogen én lippen. Persoonlijk vind ik dat net wat teveel van het goede. Trop is teveel...

Tenzij je naam 'Angelina Jolie' is. In dat geval: go for it!


Wat draag jij het liefst: felle lippen of hevige oog make-up?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie