vrijdag 17 januari 2014

Philosophy | The Microdelivery Exfoliating Facial Wash

De laatste maanden ben ik echt into skincare: een crème voor dit, een maskertje voor dat... Mijn huid was er een tijd heel slecht aan toe, maar het einde is in zicht! Ik maakte voor mezelf een  mooie routine met voornamelijke producten van La Roche-Posay. Toch grijp ik af en toe wel eens naar een oude bekende. Philosophy stelde me namelijk ook nog niet teleur, wat skincare betreft. Een grote favoriet van de laatste maanden is The Microdelivery Exfoliating Facial Wash.


Ik leerde deze face wash kennen aan de hand van een staaltje dat ik ergens had bijgekregen. Aanvankelijk had ik me aan een doorsnee face wash verwacht: romig en vrolijk schuimend. Wat blijkt nu: dit is iets helemaal anders!


Ik ken net zoveel van ingrediënten en chemische bestanddelen, maar uit bovenstaande lijst kan ik het volgende opmaken:
Het hoofdbestanddeel: aqua, water. Voornamelijk om een substantie te creëren volgens mij. Vervolgens staat er iets als 'apple amino acide'. Ik kan het mis hebben, maar deze face wash bevat volgens mij wel degelijk zuren! Het gaat om een natuurlijk zuur, dus da's zeker niet schadelijk voor je huid. Integendeel! Denk maar aan een ander bekend product van Philsophy, The Microdelivery Peel kit, (of om het even welke peeling) daarbij spelen zuren ook een belangrijke rol. v
Daarnaast herken ik ook enkele oliën die dan weer voor voldoende hydratatie zorgen.
Deze bevat trouwens geen SLS of parfum!

Waar ik zelf het meest van schrok, was van de textuur van deze face wash. In eerste instantie ziet het er erg gelly uit. Wanneer je de mircodelivery facial wash echt open wrijft, ontdek je echter een hele fijne korrel. Het valt het beste te vergelijken met keukenzout :)


Zowel de zuren als deze korrel, zorgen dus voor een zacht peelend effect. Vandaar dat ik hem zelf liever niet elke dag gebruik. Hoewel de verpakking aangeeft dat dit wel kan, vind ik hem iets te sterk daarvoor. Twee à drie keer per week vind ik voldoende.

Het resultaat mag er immers wel zijn: mijn huid voelt onmiddellijk fris aan. Ik heb ook het idee dat, op langere termijn, mijn huid er beter is gaan uitzien.

Een aanrader? Jazeker! Het is geen klassieke face wash, maar dat extraatje vind ik absoluut een pluspunt!

Wat is jouw favoriete facewash?

Philosophy The Microdelivery Exfoliating Facial Wash €23.22

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie