maandag 27 januari 2014

On the mover | Part 1

Lieve lezer, je m'excuse! Normaal gezien zou er deze ochtend een post online komen over 'La Diva', één van de mooierds uit 'Notes de printemps' van Chanel. Helaas heeft het lot gezorgd voor een wijziging in de plannen. Ik bracht het merendeel van het weekend namelijk door met shoppen. Nope, ik was niet van plan nog enkele laatste aankopen te doen in de solden. Althans: geen kledij of make-up. Wat dan wel? Meubels! In m'n post met 'goede voornemens', had ik het al over het feit dat ik ging samenwonen met mijn vriend. De plannen worden nu heel concreet en we deden zelfs al enkele aankopen :) Niets dat echt 'shoplogwaardig' is -niemand zit te wachten op wat foto's van een lamp, een eettafel en een sofa- maar ik wil jullie wel enkele tips meegeven die van pas kunnen komen bij het verhuizen. Vooral wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen of samenwonen. Het zijn enkele dingen die voor mij goed werken, dus ik hoop dat jullie er ook iets mee zijn :)

Van zodra we hadden beslist dat we gingen samenwonen, ben ik er aan begonnen: mijn verhuisboek. Ik kocht een degelijke schrift, waarin ik alles schreef wat ook maar iets met de verhuis te maken had. Dit schrift staat intussen vol met lijstjes. 

Om enkele voorbeelden te geven:
  • Waar moet ik mijn adreswijziging doorgeven?
  • Wat moet ik nog kopen?
  • Wat heb ik al?
  • Welke documenten moet ik nog regelen?
  • ...

Daarnaast staan er ook plannetjes en schetsen in met afmetingen. Waar komt dat meubel? Hoe breed is die muur? Kan er nog een lampje naast die kast?
Hierin ga ik trouwens erg ver: er plakt zelf een bierviltje in, waarop mijn vriend schetste tijdens een avondje uit. De beste ideeën ontstaan namelijk op zulke momenten :)

Naast het aanleggen van lijstjes en plannetjes in een boek, heb ik nog een grote tip: spaar! Het is vanzelfsprekend dat je je budget op een andere manier gaat beheren, maar wanneer je voor het eerst uit huis trekt, heb je niets. Helemaal niets: geen bestek, geen handdoeken, geen waterkoker... 
Je kan deze zaken natuurlijk allemaal gaan aankopen, maar het kan ook anders. 
Is er een actie bij de slager om de hoek waar je kan sparen voor keukenhanddoeken? Doen! Heeft je oma nog een set glazen die anders toch naar de Kringloop gaan? Hou ze bij! 
Ligt ook je familie en kennissen in van het feit dat je zulke dingen nodig hebt. Zo kreeg ik voor Kerstmis een broodrooster en ovenwanten. 
Het zijn kleine dingen, maar het helpt je al een eind vooruit.

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips. Indien zulke 'verhuisposts' in de smaak vallen, wil ik af en toe wel wat updates brengen. Al is het voorlopig nog niet zo heel interessant :)

Oh, en de post over 'La Diva' mogen jullie binnenkort natuurlijk ook verwachten :)

Heb jij nog verhuistips voor mij?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie