zaterdag 11 januari 2014

Kruidvat | Make-Up Kwastenreiniger

Het op één na minst leuke beauty-klusje? Kwasten reinigen! Naast epileren is het schoonmaken van kwasten echt iets wat ik zo lang mogelijk uitstel. Zonde natuurlijk, zowel voor mijn huid en de producten die ik aanbreng als voor de kwaliteit van de kwasten. Het duurt meestal erg lang en het is gewoon saai... Gelukkig bestaat er ook nog ziets als kwastenreiniger, waardoor je niet elke keer met water en shampoo aan de slag moet. Ik teste al eerder de variant van Hema en was daarover redelijk tevreden. Vandaag heb ik het over de kwastenreiniger van Kruidvat.


Ik mag het reinigen van kwasten dan wel een vreselijk klusje vinden, het is echt wel nodig! Daarom was ik ze toch ook regelmatig met shampoo en water. Je begrijpt wel dat ik dat zeker niet elke week wil doen. In dat op zicht is een kwastenreinger wel een handig alternatief.

Op de verpakking van de reiniger wordt uitgelegd hoe je best te werk gaat. Zelf doe ik het dan ook altijd op die manier.


Normaal ben ik erg bezig met het visuele aspect van een product: de verpakking, de looks, de vibe, het concept,... Bij een kwastenreinger kan me dat absoluut niets schelen :) Niet alleen omdat ik vooral een goed resultaat wil, maar ook omdat ik de reiniger toch meestal over giet naar een kleiner flesje met een spraykop. Dat vind ik gewoon makkelijker werken.
De verpakking van deze reiniger is dan ook heel erg standaard. De fles van matte plastiek, zit in een zwarte langwerpige doos. And that's it! Veel meer kan ik er echt niet over zeggen hoor ;)

Over de werking kan ik wel iets meer zeggen: dit is niet wat ik had verwacht! En helaas pindakaas, dat bedoel ik niet in de goede zin :(
Ik was wel aangenaam verrast dat de reiniger de restjes make-up vlot uit de kwasten verwijdert, maar daarmee houdt het dan ook meteen op.
Met andere reinigers zijn mijn kwasten namelijk na een uur of acht ook gewoon mooi en droog. Met deze Kruidvat variant is dat helaas niet het geval. Wanneer ik ze 's avonds reinig en 's ochtends opsta is het merendeel van mijn kwasten niet helemaal droog en plakken de haartjes ook nog eens aan mekaar. Je moet dus echt veel geduld hebben met deze kwastenreiniger... Een laat dat nu net iets zijn wat ik niet heb :)

Volgende keer kies ik opnieuw voor de reiniger van Hema. Die valt binnen dezelfde prijsklasse, maar doet wel z'n werk :)

Wat is jouw favoriete kwastenreiniger?

Kruidvat Brush Cleanser ongeveer €3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie