maandag 16 december 2013

Philosophy | Total Matteness

"Maskertje, maskertje in m'n hand, maak je van mijn de mooiste van het land?" Die vraag stelde ik me wel vaker, maar nog nooit kreeg ik van het desbetreffende masker een eerlijk antwoord. Ik kreeg gewoon geen antwoord. Want maskertjes praten niet! Yup, dit is zo'n artikel  Vandaar dat ik jullie vertel wat dit masker van Philosophy voor je doet. In één ding is m'n wel heel duidelijk: this is total matteness!

Ik steek het niet onder stoelen of banken: ik heb een vette, onzuivere huid. En ik word er gek van! Ik probeerde dan ook al meer dan één middeltje om mijn huid te temmen, maar tot op heden zonder succes. Het is te zeggen: de meerderheid van die dingen doet het wel ok. Al is het slechts voor even... Na enkele maand is het 'terug naar af'. Mijn verwachtigen van 'Total Matteness' waren dan ook hoog gespannen. Philosophy heeft immers een goede repuatie, wanneer het op skincare aankomt.

 Total Matteness is een multifuncitoneel product: een masker en een reiniger. Het product zit in een handige tube, waar je de semi-vloeibare pasta makkelijk kan uit knijpen. Mochten er toch nog restjes achter blijven, kan je de tube natuurlijk net zo goed open knippen en er de restjes uit peuteren :)De hoofdbetsandelen die de huid zouden moeten matteren en zuiveren, zijn bamboo en klei. De bamboo zou tot 200% (tweehonder percent?!) van zijn eigen gewicht aan olie kunnen absorberen. Van zo'n uitspraken word ik ook even stil ja...
De klei werkt dan weer in op vergrote poriën. 
Om te beginnen, teste ik Total Matteness als masker. Een beetje product om de rug van m'n hand, mooi op het gelaat verdelen met een platte foundationkwast en even laten intrekken. Je kan er ook voor kiezen om het masker gewoon met je handen en vingers aan te brengen. Met een kwast vind ik het persoonlijk net iets fijner en hygiënischer. Het is vooral belangrijk dat je het 'even' laat intrekken. De verpakking geeft aan '1 tot 3 minuten' en er is geen enkele reden, maar dan ook geen enkele reden om het er vijf minuten op te laten!
Believe me, I found out the hard way... Toen ik het masker voor het eerst gebruikte, liet ik het er iets meer dan vijf minuten op en was mijn huid helemaal rood geworden. Don't try this at home kids!
Indien je de voorgeschreven tijden wel respecteerd, -iets wat ik de keren daarop dus wel braafjes deed-, heb je nadien een gladde, gereinigde, matte huid. Net zoals ik gehoopte :)


Ook als reiniger werkt Total Matteness wel fijn. Je brengt hem aan op een natte huid en wrijft hem open, net zoals je met een ander facewash zou doen. Als alles goed gaat, begint het geheel nu lichtjes te schuimen en kan je alles wegspoelen met water. Opnieuw is het resultaat een schone, matte huid.


Helaas is het toch te mooi om waar te zijn. Hoe tevreden ik ben over het resultaat op korte termijn, zo ontevreden ben ik over het resultaat op lange termijn...
Total Matteness blijkt toch iets agressiever dan ik gedacht had, waardoor hij mijn huid bijna gaat uitdrogen.
Vervolgens kan ik ook bevestigen dat een te grondige reiniging de productie van puistjes en talg net aanwakkert... Aj.


Gebruik hem zeker, deze Total Matteness van Philosphy, maar gebruik hem met matte! Eens per week een maskertje of een grondige reiniging met dit product is meer dan voldoende.


Met welk doel gebruik jij het vaakst een maskertje? Matteren? Reinigen? Voeden? Hydrateren? ...?


Philosophy Total Matteness €24.20

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie