dinsdag 24 december 2013

FOTD | Christmas Eve

Hoewel ik een echt 'zomer-mens' ben, heb ik stiekem toch ook wel uitgegeken naar Kerstmis. Vraag mij niet precies waarom, maar het heeft toch iets speciaals. Zijn het de vele kaarsjes of gewoon het gezellig samenzijn, je ne sais pas. Deze feestelijke sfeer vraagt natuurlijk ook om een feestelijke look. Vandaag toen ik jullie dan ook een look die kan gedragen worden als kerst-look. Ik wil me meteen ook excuseren voor mijn huid. Die is er echt slecht aan toe, maar ik wou jullie de foto's toch niet onthouden.

Doordat mijn huid er momenteel zo slecht aan toe is, koos ik resoluut voor een hevige ooglook. Op die manier wordt alle aandacht naar de ogen getrokken en vallen andere (niet weg te werken) onzuiveren minder snel op.

Ik maakte een subtiele smokey eye met zwart en bruinen.
Na het aanbrengen van een oogschaduwbasis, maakte ik de bovenste wimperrand zwat met een kohlpotlood. Vervolgens nam ik een zwarte oogschaduw (uit Urban Decay Naked 2) om de zwarte lijn te vervagen. Daarboven bracht ik een donkerbruine oogschaduw (eveneens uit Urban Decay Naked 2) en blende alles uit met een lichtere bruine kleur uit een paletje van YSL.
Als highlighter op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek, bracht ik de lichtste tint uit het Sleek Glo Palette aan. I know, da's een gezichtspalette, maar het is uiteindelijk ook maar 'gekleurd poeder', dus waarom niet :)
Afwerken met een goede mascara (en nepwimpers, voor de liefhebbers) et voila!


 Mijn gezicht hield ik verder vrij rustig. Niet alleen omdat ze al erg onzuiver en onrustig is, maar ook omdat de ogen al zwaar genoeg zijn. Althans dat vind ik :)

Een likje foundation, wat concealer, maar natuurlijk wel mijn favoriete highlighter van Benefit en een zachte roze blush van Estée Lauder.
Op de lippen gebruike ik een eenvoudige nude tint van MAC, opnieuw om er voor te zorgen dat alle aandacht naar de ogen gaat.


Et voila, dit is hoe mijn kerstlook voor 2013 er uit ziet!

Alvast een fijn kerstfeest gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie