vrijdag 20 december 2013

Essie | Encrusted Treasures

Ook al word je overal om de oren geslagen met kerstcollectie's en special eindejaarsedities, ook op Muffins At Tiffany's kan je er niet aan ontsnappen :) De post van vandaag gaat dan ook over mijn favoriete combinatie: kerst en nagellak! Al heeft Essie dit toch wel op een unieke manier aangepakt...


De eindejaarcollectie van Essie kreeg de naam 'Encrusted Treasures' en bevat allerlei speciale lakjes. Van liquid sands, tot glitterige topcoats en dekkende glitterlakjes, het is er allemaal!
Ik ontving drie lakjes uit deze collectie, elke met een ander finish. Helaas ben ik niet over elke soort even tevreden.

Laten we beginnen die met degene die (bij mij persoonlijk) het minst in de smaak valt.
Het lijkt wel een missertje, een vergissing, een fout, een onafgewerkte creatie... Ik weet niet precies wat er mis is gegaan, oordeel zelf maar....


Belugaria is bedoelt als een lakje met een textured effect en dit is zoeke ook te zien. Alleen vind ik deze textuur niet echt elegant of duidelijk. Er is wat van alles gemengd in een zwarte basislak : grove 'korrels', kleine 'korels', gekleurde glitters,... Indien het nu enkel de glitters waren geweest, had dit zeker een mooie resutlaat geweest, maar dit vind ik echt helemaal niets...  Ligt dit nu aan mij of vinden jullie dit effect ook maar 'meh'?


Peak of chic is dan weer iets helemaal anders. Volgens mij is deze bedoelt als topcoat, aangezien de langwerpige glitters niet onmiddellijk een dekkend effect geven. Dit is meteen een typisch winterslakje, dat voor een soort sneeuweffect op je nagels kan zorgen. Dit snap ik dan weer wel :)


Wat mogelijk wel als een minpuntje kan worden bekeken, is het feit dat dit lakje erg waterig is. Maar langs de andere kant: een tweede laagje erbij en er is vuiltje aan de lucht :)Ignite the Night is mijn grote favoriet uit van het trio: een simpele, dekkende, donkergrijze, glitterlak. Elegant, feestelijk, maar toch vrouwelijk en niet over the top. Moeten er nog bijvoegelijke naamwoorden zijn? Anders vraagt u het maar hoor :)

Met één laagje is het effect misschien nog wat sheer, maar met een tweede laagje is het effect toch semi-dekkend. Wie echt wil, kan atlijd voor een derde laagje kiezen :)

Op 'Belugaria' na, vind ik het zeker een geslaagde collectie. Lekker glitterig en zeker party-proof :)
Deze lakjes en de andere drie andere lakjes uit de collectie liggen momenteel in de winkels en zijn (in België) exclusief te koop bij Di.

Wat vind jij van deze lakjes uit de kerstcollectie van Essie?

Essie Encrusted Treasures 10.99 euro per lakje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie