vrijdag 13 december 2013

Een dag zonder foie-gras

 
Vandaag breng ik jullie graag even iets anders dan een review of een beautynieuwtje. Deze wazige 'duckface selfie' deelde ik zonet via mijn Instagram account, met de hashtag 'duckfaceforGAIA'. Dierenrechtenorganisatie GAIA pakt, met de feestdagen in zicht, uit met een duckface-actie voor "Een dag zonder foie-gras".

Het is gebleken dat de doorsnee Belg slechts éénmaal per jaar foie-gras eet, namelijk op 24 december, kerstavond.
Ik hoef je niet te vertellen dat ook dat nog teveel is. De manier waarop het gemaakt wordt, blijft immers even wreed en het dierenleed wordt er ook niet minder door.
GAIA heeft er dan ook een punt van gemaakt om ons aan te sporen om van 24 december een dag zonder foie-gras te maken. Uiteraard wil men natuurlijk van elke dag zo'n dag maken :)
 
Om je engagement te tonen en aan te geven dat je dit initiatief steunt, kan je een duckface posten op de website van GAIA of je 'eendengezicht' delen via twitter of instagram en gebruik maken van  #duckfaceforGAIA . Er zal ook een mobiele fotoautomaat zal eveneens door België trekken, zodat voorbijgangers kunnen deelnemen aan deze ludieke actie.
 
Het steunen van deze actie is dus erg snel  gebeurd en kost ook helemaal niets. Tenslotte: wat is nu een duckface foto meer of minder? Uiteraard is het echte engagement hetgeen dat telt!
Ik eet in elk geval geen foie-gras. Niet op 24 december en niet op andere dagen.
 
Steunen jullie dit project ook?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie