dinsdag 17 december 2013

City Spa | Rainpharma

"Geen tijd, geen tijd, helaas helaas geen tijd!" Zoals het konijn in Alice in Wonderland de hele tijd op z'n horloge liep te kijken, zo lopen jij en ik ook wel eens rond. Cityspa's schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond -ook zoals bij Alice in Wonderland?-, maar mij hoor je niet klagen. Zulke plekken vormen letterlijk een oase van rust in ons bezige bestaan. Bij Rainpharma heeft men dat dan ook helemaal begrepen! Enkele weken geleden bezocht ik de concept store in Antwerpen en die verdient toch een woordje uitleg.

 Ik moet bekennen, dat ik nog nooit van Rainpharma had gehoord. Toen ik dit opbiechtte aan Jolien, de dame die me hartelijk ontving en later ook een heerlijke behandeling zou geven, kreeg ik een bondige inleiding over Rainpharma als bedrijf, maar ook over hun visie op skincare.
Rainpharma is 100% Belgisch. Van de eerste tot de laatste stap van het proces: alles wat verkocht wordt in de winkel of gebruikt wordt bij behandelingen, is van Belgische makelij.
"Behalve dan de verpakkingen van de producten, want zoiets kan je niet laten maken in België." Ach, dat zie ik graag door de vingers :)
Verder bevatten de producten ook geen ingrediënten van dierlijke oorsprong. Ook mooi om te weten! Zelf heb ik hierop in het verleden nog niet echt gelet, maar voor veganisten of vegetariërs kan dit natuurlijk doorslaggevend zijn. 
Er wordt trouwens ook voor 99.9% met natuurlijke stoffen gewerkt. Geen parfums, siliconen, parfums of andere overbodige rommel. Da's meteen ook de reden waarom er geen zonnebrand crèmes in het gamma van Rainpharma zitten: er zijn geen natuurlijke producten die zo'n hoge filter kunnen creëren.
Nog een 'specialleke': er zijn geen specifieke verzorgingen voor bijvoorbeeld 'een gevoelige huid', zoals dat bij vele merken wel het geval is. Alle producten zijn goed voor een gevoelige huid, waardoor iemand met een 'normale' huid de producten ook probleemloos kan gebruiken. Uiteraard zijn er wel producten die extra focussen op hydratatie of reiniging, die op hun beurt dan weer beter geschikt zijn voor een droge of vette huid.
Maar da's helemaal nog niet het belangrijkste! Rainpharma onderscheidt zich namelijk van andere skincare concepten, door hun unieke aanpak. Waar de meeste merken vooral gebruik maken van crèmes, lotions, serums, etc., werkt Rainpharma van binnenuit. En dan bedoel ik niet met crèmes die je huid bijvoorbeeld van binnenuit herstellen, maar echt met voedingssupplementen. Deze lagen dan ook aan de basis van Rainpharma. In 2010 werd The Rain Diet gelanceerd en begin dit jaar stond ook het huidverzorgingsprogramma helemaal op punt.
Sla niet onmiddellijk in paniek bij het horen van de term 'voedingssupplementen'. Het is niet zo dat men je om het even wat zal aanraden. Voorafgaand aan de behandeling, worden enkele zaken grondig besproken. Zo kreeg ik een vragenlijst die peilde naar mijn ontbijtgewoonten, mijn stressgehalte, het feit of ik al dan niet een verwoede kettingroker was, voor welke stoffen ik algerisch was,... Er wordt eveneens geluisterd naar wat jij wil en wat jij verwacht van de behandeling.

Nadat Jolien en ik alles uitgebreid besproken hadden, was het tijd voor gelaatsbehandeling.


Hoewel je in winkelruimte zelf, nog duidelijk het rumoerige Antwerpen op de achtergrond hoort, hoor je in de ruimtes boven de winkel helemaal niets. Echt niets! Heerlijk!

De behandeling begint steeds met het reinigen van de huid. Jolien gebruikte eerst de Advanced Precleancer. Die bestaat o.a. uit jojoba -en amandelolie. Om overtollig olie te verwijderen, kan je namelijk best olie gebruiken. Deze reiniger werd op het droge gelaat gebruikt en geeft echt een heel fijn gevoel!
Stap 2: Brightening Face Scrub! Het unieke aan die scrub is dat hij geen pitten of andere hele grove korrels bevat die de huid kunnen beschadigen, maar wel korreltjes gemaakt van jojoba olie. Dit verdient op z'n minst punten voor originaliteit! Wanneer je deze scrub met water gaat gebruiken, krijg je trouwens een heerlijk milky-effect :)
Vervolgens werd er een Comforting Clay Mask aangebracht. Dit masker bevat naast klei ook nog andere bestanddelen. Kamille en Aloë Vera die de huid verzachten. Jojoba olie die de huid voedt en de talgklieren kalmeert bij een vette huid. Klei zelf, werkt zuiverend op de huid.

Terwijl dit masker zijn werk deed, kreeg ik een heerlijke massage van de schouders en de hals. Alleen al daarvoor zou ik nog een keer willen gaan :D

Daarna gebruikte Jolien de Dedictated Face Wash. Deze reiniger bevat, net zoals alle producten van Rainpharma, geen zeep! Hij bevat echter wel reinigende bestanddelen, zoals suiker, cocosnoot en algen.
En nu volgt mijn favoriet: de Elemantary Toning Mist! Deze dient om productresten te verwijderen en zodat het serum en de dagrcrème op een geneutraliseerde huid kunnen worden aangebracht. Waarom het mijn favoriet is? Om de geur! Deze toning mist bevat namelijk komkommer en rozenwater :)
Vervolgens worden Faithful Serum en de Gorgeous Face Balm aangebracht. Jolien had me  gewaarschuwd: "De dagcrème zal nog een tijdje een vet gevoel achterlaten, maar je zal niet glimmen." En inderdaad: toen ik na de behandeling in de spiegel keek, kon je niet zien dat ik een intens verzorgende crème op m'n gezicht had :)

De aandachtige lezer heeft waarschijnlijk opgemerkt dat de namen van de producten in alfabetische volgorde gekozen werden :) Op deze manier is het steeds duidelijk in welke volgorde de producten best gebruikt worden.

Ook leuk om te weten: tussen elke behandeling werd het overtollige product weggehaald met een handdoekje, dat in een 'towelwarmer' had gezeten. Dit is een soort oventje voor handdoekjes en zorgt ervoor dat de handdoekjes warm en vochtig aanvoelen. I want one :D


Excuse me, voor deze gigantische post! Maar ik wou je toch echt alles vertellen :) Ik kreeg ook nog enkele producten mee naar huis, om verder te testen. Daarover lees je later ongetwijfeld nog meer :)

Check die geschenkverpakking!
Rainpharma HQ bevind zich in Antwerpen (schrijnwerkersstraat 12), maar hun producten worden zowel in België als in Nederland op verschillende plaatsen verkocht. Een overzicht van de verkooppunten vind je hier.

Bezoek zeker ook eens de website van Rainpharma, daar vind je nog meer info over de behandelingen -want je kan er ook gaan voor en lichaamsmassage, voetmassage, handmassage,...-, de voedingssupplementen en het Rian Diet.

Hartelijk dank aan Rainpharma en Jolien voor de mooie ervaring :)

Ben jij bekend met de producten en de werking van Rainpharma?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie