zaterdag 28 december 2013

2013 | Editor's Choice

Aan het einde van vorig jaar liet ik jullie zien welke producten ik in 2012 het liefst gebruikt had - dat lees je hier en hier! Ik maakte er toen twee posts van: eentje met overwegend skincare en eentje met make-up. Oorspronkelijk wat dat ook dit jaar mijn bedoeling. Toen ik ging nadenken over de skincare producten waar ik het afgelopen jaar het meest tevreden over was, kwam ik echter tot het volgende belsuit: er was maar één merk dat me afgelopen jaar echt vooruit had geholpen. Dit jaar dus geen twee apparte post over skincare en cosmetica. Wel een lofzang voor dat ene merk en een overzichtje van de make-up die ik het liefst gebruikte in 2013.

Voor ik verklap welk merk een dikke pluim verdient, wil ik toch eerst nog iets anders kwijt. Ik ben dit jaar de 'wereld van de skincare' echt gaan ontdekken. Ik heb vele dingen geprobeerd waarbij ik onmiddellijk mijn twijfels had, maar ook vele producten en merken gebruikt waarvan ik oprecht onder de indruk was.
De beautyblogger in mij -die toch wel erg opvallend aanwezig is- wil dan ook zoveel mogelijk testen en beter leren kennen. Toch is er maar één merk dat me steeds kon redden wanneer mijn huid echt een boost of een hulpmiddel nodig had.


Drumroll please! Het merk dat dit jaar in de bloemetjes mag gezet worden een pluim verdient een boeket pluimen verdient, is La Roche-Posay. Wanneer ik weer een break-out heb of een ander huidprobleem weet ik wat te doen: een tripje naar mijn fantastische apotheker waar ik mijn verhaal doe en enkele minuten later loop ik buiten met een zakje dat voornamelijk gevuld is met producten van La Roche-Posay. Intussen hoef ik natuurlijk ook mijn verhaal niet altijd te doen, ik weet al welk crèmeke voor welk kwaaltje dient :)
Ik merk ook heel snel een verschil met hun producten. Na twee dagen intensief gebruik (twee maal daags) merk ik al een verbetering. Dat kan ik tot nu toe van geen ander merk zeggen.
In 2014 mag je dan ook nog wel enkele reviews van hun producten verwachten!
Genoeg over dit geweldig apothekersmerk, verder naar de cosmetica! Een afdeling waar ik bij absoluut niet één favoriete merk zou kunnen kiezen :)

Een foundation waarnaar ik altijd toch weer teruggreep, is de 18H PhotoFinish in de kleur 010 Light Beige van Catrice. Ik wisselde deze vaak af met andere producten en mengde hem zelf met andere foundations, maar uiteindelijk kom ik toch tot de conclussie dat deze het beste bij mijn huid past.


Naast mijn foundation, is ook mijn conclealer erg budgetproof. Deze concealer van Collection bracht ik begin dit jaar mee uit Londen en intussen is duidelijk te zien dat ik hem sindsdien dagelijks gebruikt heb :) Hij dekt goed, blijft lang zitten,  is goed te blenden en deze lichte kleur is perfect voor mijn huidtint. Mocht je deze tegenkomen in Londen (of elders?) neem dan zeker een kijkje!

Mijn favoriete mascara is nog steeds dezelfde als vorig jaar: Helena Rubinstein Sexy Blacks! Hij doet precies wat ik van een macara verwacht: separeren, verlengen en volume geven. Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen :)


Wat een favoriete highlighter betreft, kom ik evenmin verrassend uit de hoek. Nog steeds is Girl Meets Pearl van Benefit mijn absolute topper! Deze vloeibare highlighter heeft een roze, gouden gloed en breng ik onmiddellijk na mijn foundation aan. Het resultaat is een natuurlijke glow, waar ik gewoon gek op ben! Er gaat dan ook geen dag voorbij dat ik deze niet gebruik :)


De blush die ik dit jaar het meest en het liefst gebruikte, maakt vandaag zijn debuut op de blog. Ik heb er immers nog nooit eerder over geschreven! Hoe dat komt? Je ne sais pas! Als ik echt eerlijk ben is Well Dressed van MAC ook niet meteen de meest controversiele of originele kleur op de markt. Gewoon, een lieve rose tint met een blauwe ondertoon en een satin finish. Oogt lekker fris :)


Iets wat wel veel stof deed opwaaien, was de nieuwe kleur van de nieuwe Viva Glam lipproducten van MAC. Nicki 2 is eveneens een lichte roze kleur met een blauwe ondertoon, maar dan echt naar het landel-achtige toe. De meningen hierover waren dan ook erg uiteenlopend, maar uiteindelijk is de lipgloss in deze unieke kleur, wel degene die ik het afgelopen jaar het meest gebruikte. Indien je de kleur subtiel aanbrengt, vind ik het echt prachtig!


Wanneer we het hebben over oogschaduw, wordt het heel moeilijk. Ik kan niet echt één kleur of één palette kiezen. Het hele jaar door heb ik allerlei kleuren en technieken afgewisseld. Misschien kies ik hier dan toch maar weer voor één bepaald merk. Met Naked en Naked 2 in mijn bezit, heb ik al meer dan eens ondervonden dat de oogschaduws van Urban Decay echt geweldig zijn! Het zal je dus niet verbazen dat ik vol ongeduld wacht op een goed moment om Naked 3 aan te schaffen!


Uiteraard heb ik afgelopen jaar nog veel meer producten met veel plezier gebruikt, maar dit zijn toch wel de voornaamsten :) Dit hoeft geen eindeloze post te worden hé  ;)

Welke drie producten waren jou favorieten afgelopen jaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie