woensdag 20 november 2013

Max Factor | FaceFinity Foundation

Foundation is voor mij een onmisbaar onderdeel van mijn make-up. Ik heb best wel veel onzuiverheden waar ik me druk kan over maken. Een goede foundation die dit allemaal verstopt is dan ook een must voor mij. Op voorwaarde dat hij een hele tijd blijft zitten en niet gaat glimmen natuurlijk. Maar hij mag dan ook niet te matterend werken, want dan zien sommige plekken er weer te droog uit. Inderdaad, de juiste foundation vinden is een hele klus!

Tot voor kort gebruikte ik de 18h Photofinish foundation van Catrice. Op zich niet slecht, maar ik merkte toch dat -op de plekken waar ik het echt nodig had- de foundation tegen de avond verdwenen was. Voordien viel het nog mee, maar op slechte momenten had ik wel iets sterkes nodig. Na wat wikken en wegen koos ik voor Max Factor FaceFinity Foundation.
Deze foundation combineert drie producten in één foundation. Zo heb je in één keer een primer, een concealer en een foundation aangebracht. Hieruit leid ik af, dat men toch vrij zeker is van de dekking. Indien het een foundation met een sheer effect zou hebben, heb je immers wel een conclear nodig, neen?De verpakking is standaard, maar de ovale cilinder -beetje vreemde omschrijving, maar goed- vind ik wel iets hebben. Altijd die ronde cilinders zijn cilinders niet altijd rond?, is ook maar saai hé. Deze FaceFinity Foundation heeft een pompje, waardoor je het product makkelijk uit het flacon kan halen.

Ik koos de lichtste kleur: Light Ivory 40. Achteraf gezien is deze net iets te licht voor mij, maar ik meng hem met de foundation van Catrice, die iets donkerder is. Wel goed nieuws voor wie een lichte huid heeft: er is nog hoop voor u!


De foundation op zich is erg lopend, maar trekt ook erg snel in de huid. Ik merk dat hij ook onmiddellijk voor een mat effect zorgt, zonder cakey te worden. Afpoederen is voor mij persoonlijk ook overbodig geworden. Trop is teveel hé :)
Ook wat de dekking betreft is dit een schot in de roos. Ik gebruik de foundation enkel op plekken waar het echt nodig is en in 90% van de gevallen volstaat de foundation ook. Enkel voor hardnekkige vlekjes heb ik toch nog concealer nodig.
Verder blijft de foundation ook een hele dag mooi zitten. Wanneer ik hem 's ochtends om 6u aanbreng, blijft mijn foundatioin toch wel tot 20u zitten. Hier en daar kan hij dan wel wat bijgewerkt worden, maar al bij al vind ik dit toch een mooie prestatie.


Toegegeven: ik was een beetje sceptisch over deze FaceFinity Foundation van Max Factor, maar uiteindelijk ben ik echt wel tevreden over het resultaat. 

Wat is jouw favoriete foundation?

Max Factor FaceFinity Foundation 'Light Ivory 40'  €14.99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie