zondag 10 november 2013

Boekenbeurs2013 | De (beauty)boekenbuit

Naar goede gewoonte is het ook dit najaar weer 'van dat': de hoogmis der literatuur, de place to be voor elke boekenliefhebber, de boekenbeurs in Antwerpen. Als kind trok ik er naar toe met een ellenlange verlanglijst en tegen de tijd dat ik helemaal rond was, was die lijst nog eens zo lang geworden :) Hoewel ik de laatste jaren "geen tijd heb" om veel  te lezen, nam de goesting om het te niet af. Sinds enkele jaren ga ik dan ook naar de nocturne, waarbij de standhouders in de Antwerpse Expo tot 22u hun waar aan de man proberen brengen. Ik had dit jaar niet echt iets voor ogen dat ik perse wou kopen, maar toch ben ik met een aantal leuke dingen terug gekeerd.
OK, goed, ik lieg! Ik had wel iets in gedachten: 'Happy Nails' van Elfi De Bruyn. En dat, lieve lezer, dat was nu net een hele grote ontgoocheling...
Niet het boek zelf natuurlijk! Ik was vooral ontgoocheld in het feit dat het boek nog niet mocht verkocht worden op de boekenbeurs, omdat het nog niet lang genoeg op de markt was. Het boek werd wel verkocht en gesigneerd op de eerste dag van de boekenbeurs, maar dat was enkel omdat dit meteen de boeklancering voor het grote publiek was. Je kan je je dus wel voorstellen dat ik het niet zo leuk vond om van de Lannoo-standhouders te horen dat het nu dus niet meer op de boekenbeurs te vinden was. Maar goed, ik snap het wel en ik ga zo dadelijk gewoon naar de boekenwinkel om het alsnog aan te schaffen :)

Ik wist toch nog een nagelboek te vinden: 'Nail art' van Donne en Ginny Geer. Het idee achter dit boek is volgens mij min of meer hetzelfde als bij 'Happy Nails': de beginnende nail art liefhebber op weg helpen en inspireren met leuke ontwerpen en "how-to's". Het spreekt dan ook voor zich dat je dit boek vastenzeker nog een keer zal zien terug komen! Ik heb het al eerder gezegd: ik ben echt niet goed in dit soort dingen, dus de eerste resultaten zullen er misschien maar amateuristisch uitzien :) Ik heb alvast een set nail art brushes en dotting tools besteld op Ebay, zodat ik rustig op los kan kliederen :D
To be continued!

En om helemaal in beautybloggende cliché's te vervallen, kocht ik ook een echt "beautyboek", getiteld 'Beauty', geschreven door "Miss The Hills" herself, Lauren Conrad. Ik had er al vele goede dingen over gehoord en gelezen. Toen ik het snel even doorbladerde wist ik het ook meteen: deze moet ik hebben! In 'Beauty' geeft Lauren enkele van haar goed bewaarde beautygeheimen prijs en worden ook de basics opnieuw onder de loep genomen. Heerlijk boek om deze herfstdagen mee door te brengen lijkt me :)

Vervolgens kocht ik nog een boek, dat ik stiekem toch wel echt wou hebben: 'Inferno' van Dan Brown. Na de hype rond 'De Davinci Code', begon ik ook de andere boeken van van meneer Brown te lezen en deze bevielen me zeer goed! Zowel de verhaallijnen als de schrijfstijl van de geestelijke vader van professor Langdon vielen erg in de smaak bij yours truly. Zijn laatste boek lag al sinds mij in de winkels, dus het werd hoog tijd om me er een keer in te verdiepen.


En tot slot... een grote maar aangename verrassing: "40 years of Queen". Dit is het soort boeken dat je niet zoekt, maar gewoon vindt. Het soort boeken dat je niet nodig hebt, maar toch echt wilt. Ik ben opgegroeid met de muziek van Queen -thank you crazy parents!- en ging twee jaar geleden ook naar de musical "We Will Rock You" in Londen kijken. Ook het 'Queen-hoekje' bij 'The Britisch Music Experience' (een museum in Londen) maakt me helemaal nostalgisch (en dat terwijl ik pas twee was toen Freddy Mercury overleed... maar dat terzijde!) Het boek bevat niet alleen veel feiten en weetjes over deze legendarisch band, maar ook prachtig beeldmateriaal. Foto's en posters, maar ook brieven en tickets van speciale concerten. En het beste moet nog komen: ik betaalde er slechts €15 voor. Een echt koopje dus :)
Geen goedkoop grapje, die boekbeurs, maar zeker een leuke ontdekkingstocht :) Ach ja, gelukkig doe ik dit maar één keer per jaar :)

Welke (beauty)boeken kan jij me nog aanraden?

P.S. 'Cynthia' heb ik al :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie