dinsdag 15 oktober 2013

Skincare | Evening routine


Skincare. Tot enkele maanden geleden was het eigenlijk iets dat niet in m'n vocabulaire stond. Ik wist natuurlijk wel wat het was -ja echt!- maar het was gewoon niet nodig. Vond ik Dacht ik. Maar toen kreeg ik een enorme droge huid, gevolgd door een kudde puistjes en andere onzuiverheden die besloten op m'n gezicht te komen wonen. I was not amused... Sindsdien ben ik op zoek naar de balans tussen voedende en reinigende producten. Vandaag laat ik jullie dan ook zien wat voor mij het beste werkt. 

First things first: verwijderen van make-up!
Voor het verwijderen van oogmake-up gebruik ik het liefst de (Waterproof) Eye Make-Up remover van Ici Paris XL. Het is een reiniger met twee fasen die ik zelf erg fijn vind! 
Meer over deze remover, lees je hier.
Om m'n gezicht te reinigen, gebruik ik het Effeclar micellaire reinigingswater van La Roche Posay. De Effeclar lijn is helemaal gericht op onzuivere huidjes als die van mij. Dat èn hij haalt m'n make-up er af! Een volledige review lees je hier
En om zeker te zijn dat alles echt goed gereinigd is: Dark Angels van Lush. Deze bijzondere reiniger heeft een grove structuur die erg agressief werkt. Ideaal voor mij! Alles over de werking van Dark Angels, lees je hier

Na het reinigen van de huid, gebruik ik nog een toner. Tea Tree Water van Lush, is opnieuw geschikt voor een onzuiver huid. Kwestie van echt echt heel zeker te zijn :) Waarom ik deze toner zo goed vind, lees je hier

En dan is er verzorging! Volgende producten gebruik ik plaatselijk. De ene, opnieuw gericht op een onzuivere huid, gebruik ik op m'n kin en de andere, gericht op grove poriën en hydratatie, op de huid naast m'n neus en onder m'n ogen.

De alom gekende Effeclar K gebruik ik op m'n kin. Wanneer het op puistjes en dergelijke aankomt, is mijn kin een echte warzone. Waar het verder op m'n gezicht nog wel meevalt, is mijn kin echt de place to be wanneer het om onzuiverheden gaat. Effeclar K is een soort crème/serum die deze zone op zijn manier verzorgt. Alles daarover lees je hier

Tenslotte gebruik ik ook het mythische Advanced Night Repair II Serum. Deze neem vooral de grove poriën op m'n huid onder handen. Alles over dit serum lees je binnenkort op Muffins At Tiffany's. Ik kan alvast zeggen dat ik er erg tevreden over ben. 

Mijn hele avondroutine duurt zo'n twintig minuten. Call me crazy, maar het is voorlopig de ene manier die echt werkt voor mij :) 
De Clarasonic Mia2 staat trouwens hoog op de verlanglijst, wat mijn reinigingsritueel betreft!

Welke producten zijn onmisbaar in jouw avondroutine? 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie