zaterdag 19 oktober 2013

Random | Mijn Beauty Blunders

Ik ben een beautyblogger. Ik blog, over beauty. Helaas wordt de term beautyblogger ook wel eens begrepen als 'beautyexpert'. Dat is nu net wat ik niet ben! Ik maak fouten, koop verkeerde producten en alles wat ik weet heb ik geleerd uit ondervinding. Al die fouten en al die toevallige ontdekkingen, deel ik dan met jullie. Conlcussie: zelfs een beautyblogger zondigd wel eens tegen bepaalde regels uit de 'beautybijbel'. Vandaag deel ik dan ook zonder schroom enkele van mijn -vele?- beauty blunders.
 
Verkeerde kleur foundation
Sinds enkele jaren gebruik ik dezelfde foundation. Flacon leeg? Op naar de volgende! Het was makkelijk en ik hoefde er niet bij na te denken. De foundation paste bij mijn huid en ook de kleur zat goed. Dacht ik...
Toen ik mezelf onlang in de spiegel aan het bekijken was -want je: dat doe ik soms- viel me iets op. Ik wist niet onmiddellijk wat het was, maar er klopte iets niet. En toen zag ik het : mijn foundation was te donker. Ik maakte zonet de beautyblunders der beautyblunders! Vrees niet: ik liep niet met een oranje hoofd rond en back in the day - toen ik de foundation voor het eerst koch- was deze kleur waarschijnlijk wel goed. Door de tijd heen verandert je huidskleur uiteraard -dit kan liggen aan de zon, maar ook aan je huid zelf-, maar ik had er gewoon nog nooit bij stilgestaan.
De dag daarop ben ik een lichtere tint gaan kopen en heb ik de te donkere versie veilig opgeborgen :)
 
Laagjes nagellak
Op mijn vingernagels vind ik het vies, maar op mijn teennagels durf ik het wel eens te doen: een vers laagje nagellak aanbrengen over een de afgeblaaderde nagellak... Het is niet perse 'fout', maar eerder 'not done'. Een beetje vies zelfs. Het is ook vooral een miserie wanneer je er alles dan toch wil afhalen. Die 'korst' nagellak is namelijk niet zo eenvoudig weg te krijgen als dat elagante laagje van in den beginne. Gelukkige heb ik deze gewoonte min of meer afgeleerd, maar op een onbewaakt moment durf ik me nog wel eens laten gaan :)
 
Kill the parfum!
Je ziet het vaak in films of reclames: dames die parfum testen op hun pols en dan beide polsen tegen elkaar wrijven. Het ziet er wel elegant uit enzo, maar daardoor maak je de moneculen van het parfum kapot, waardoor je ook de geur 'kapot' maakt. In het algemeen doe ik dit niet -meer-, maar wanneer ik in de parfumerie een parfum test... ja dan durf ik wel een keer zondigen.
 
Zo zie je maar, dat ik soms ook wel eens mijn voeten durf vegen aan de (beauty)regeltjes :)
 
Wat zijn jouw beauty blunders of bad beauty habits?
 
bron afbeelding: klik!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie