zaterdag 5 oktober 2013

How to | Nagels lakken

Vandaag een post die ik al heel lang wil schrijven: 'Hoe lak ik mijn nagels'. 'Je neemt het borsteltje en je lakt je nagels!' Neen zo simpel is het dus niet :) Ik merk dat dat, vooral door buitenstaanders en beautynewbies wel eens gedacht wordt. Wie regelmatig de nagels lakt, weet dat er net iets meer bij komt kijken. Ik merk zelf dat er bij velen nood is aan een dergelijke leidraad, maar ik vond het ook gewoon voor mezelf leuk om de basics eens op een rijtje te zetten. Je zal me niet horen beweren dat dit de enige goede manier is -laat staan 'de perfecte manier'- maar dit is wel hoe ik het het aangenaamst vind en hoe ik mijn manicure het meest geslaagd vind. So without further ado: the basic of nailpolish!
 
The preperations
 
Breng een olie of een andere verzoring aan op de nagelriemen. Je kan hiervoor de Cuticle Oil van Hema gebruiken, maar ook Essie en OPI hebben een mooi gamma aan verzorgingsproducten voor de nagelriemen. Gebruik vervolgens een bokkenbootje -of een andere tool die hiervoor geschikt is- om je nagelriemen voorzichtig naar achter te duwen.
 
Vijl je nagel in de gewenste vorm en op de gewenste lengte. Vermijd het afknippen van nagels! Hierdoor gaan ze sneller scheuren. Gebruik bij voorkeur een glasvijl. Die zijn nog net iets zachter dan een metalen vijl en dus ook beter voor je nagels.
 
Was je handen om je nagels te ontvetten. Haal je favoriete handzeep maar boven.
 
Breng een base coat aan. Zelf kies ik vaak voor 'Start To Finish' van OPI, maar ook de nagelharder van Herôme is nooit verweg.
 
Just do it!
 
Afhankelijk van het borsteltje, is het makkelijk of juist heel moeilijk om je nagels te lakken. Fijne borsteltjes -die je bijvoorbeeld vaak ziet bij mini's - vind ik minder prettig. Brede borsteltjes zijn vaak even groot als je nagel, waardoor je in één beweging je hele nagel kan lakken. Dat vind ik persoonlijk het fijnst. Wanneer je nagellak aankoopt, loont het dus wel de moeite om even na te gaan hoe het met het borsteltje gesteld is.
 
Wil je nagellak gebruiken die al wat dikker is? Schud er zeker niet mee! Hierdoor komt er lucht in de nagellak te zitten, wat voor bubbeltje in je maniucre kan zorgen. Wat je wel kan doen, is het potje nagellak verictaal tussen je handen rollen. Op deze manier komt er ook beweging in de lak waardoor hij opnieuw lopender wordt, maar de toevoeging van lucht is minimiem!
 
Ik kies er voor om te beginnen bij de pink. Op die manier kan ik nooit met m'n ander hand in de nog natte lak wrijven.
 
Wanneer je begint te lakken, let er dan op dat je voldoende afstand houdt van de nagelriemen. Niet alleen staat het erg slordig om met 'gelakte' nagelriemen rond te paraderen, het is ook nog eens heel slecht voor je nagelriemen. Nagellak kan de nagelriemen sterk uitdrogen.
 
Ik lak haast nooit mijn volledige nagel. Dit is geen 'foutje van de firma', maar een bewuste keuze. De nagel van mijn duim is bijvoorbeeld erg breed. Wanneer hem volledig zou lakken, zou ik een klein dik nageltje hebben. Daarom kies ik ervoor om hem op zo'n manier te lakken, dat hij er langer en smaller uitziet. Op zich valt dit niet erg op, dat deze nagel niet helemaal is gelakt, maar het resultaat is wel anders.
 
Zoals ik al zei vind ik het persoonlijk erg fijn om een borsteltje te hebben dat de nagel in één keer lakt. Als dit toch niet geval is, probeer dan in drie beweging te lakken: een keer in het midden, een keer langs links en een keer langs rechts. Vermijd dat je te veel over dezelfde natte lak heen moet. Op deze manier leg je onmiddellijk een te dikke laag. Dit droogt meestal niet goed/niet mooi. Kies er eerder voor om later een tweede laag aan te brengen.
bovenaan zie je 1 laagje, onderaan zie je dezelfde nagellak in 2 laagjes aangebracht.
 
De droogtijd is afhankelijk van de nagellak zelf. Voor sommige merken en soorten is die vijf minuten, terwijl dat in andere gevallen eerder tien minuten is. Zelf breng ik meestal na vijf minuten een tweede laagje aan. Dit mag gerust een dunner laagje zijn dan de eerste. Dit laagje breng ik aan om de kleur sterker te doen lijken of om eventueel transparante lakjes iets meer dekking te geven.
 
 
Almost done!
 
Breng steeds een top coat aan wanneer je je nagels heb gelakt. Het is daarbij opnieuw belangrijk dat de lak volledig droog is. Een minuutje of vijf wachten is meestal wel voldoende. Breng deze topcoat rijkelijk aan. Hiermee bedoel ik: wees niet te zuinig, want dan riskeer je al snel dat je strepen gaat trekken in je vers aangebrachte nagellak. Ik kies hier opnieuw voor 'Start To Finish' van OPI, maar ook 'Drip Dry' (druppeltjes die je op je manicure doet zodat ze extra snel drogen) gebruik ik met plezier.
 
Van sommige zaken denk je misschien: 'Ja, logisch toch, dat wist ik al lang!' maar ik vond het toch de moeite waard om ook de kleine dingetjes nog eens aan te halen. Kwestie van zeker te zijn dat alles duidelijk is hé ;)
 
Hopelijk heb je er wat aan gehad!
Heb jij nog tips voor het lakken van je nagels?
 
Gebruikte nagellak in dit artikel: Lincoln Park After Dark - OPI

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie