vrijdag 13 september 2013

Personal | Stress

Ik ben niet het type blogger dat haar privé leven ongeneerd open smeert op het internet. Niet dat ik het not done vind om dat te doen, maar ik vind het zelf niet nodig. Aan het einde van elke maand krijg je een Instagram Diary te zien en daar blijft het bij. Vandaag maak ik toch even een uitzondering op deze onuitgesproken regel...
 
De reden hiervoor: stress! De laatste weken was er namelijk heel wat aan de hand, waardoor ik bij momenten het bos niet meer door de bomen zag. Mijn vriend moest in het ziekenhuis blijven na een onderzoek, op het werk moesten er knopen worden doorgehakt aangaande een verlenging van mijn contract, ik moest beslissen of ik al dan niet een studie vissagie zou volgen en door een samenloop van omstandigheden kon ik de laatse les bij Wellness Academie niet volgen.
 
Allemaal relatief kleine dingen, maar in m'n hoofd wordt het al snel één chaotische rommel. Net alsof elk klein obstakel een steen is en al die stenen zich opstapelen tot een grote muur waar geen lucht doorkomt en adem zo onmogelijk is.
 
Wanneer ik mijn rationeel modus aanzet, weet ik wel dat geen van die dingen onoverkomelijk zijn en dat er voor alles een oplossing is. Helaas is maak ik meer gebruik van mijn drama modus :)
 
Ondertussen zijn de meeste 'problemen' wel opgelost:
Mijn vriend is uit het ziekenhuis en voelt zich weer beter. Volgende maand dient hij op controle te gaan, maar voorlopig moet ik me daar niet al te veel zorgen in maken.
Op werk zijn de knopen ook doorgehakt: mijn contract wordt met een jaar verlengd. #happyme
De laatste les bij Wellness Academie mag ik inhalen. Helaas kan dit slechts in januari, maar goed zo heb ik tenminste toch het hele pakket gehad. Ik vond het erg jammer om deze les te moeten missen. Ergens voelde het alsof ik gefaald had... Again: drama modus :)
Ik wou graag nog een andere uitgebreidere cursus gevolgd hebben, maar dat is voor volgend jaar. Ik zou teveel moeten beslissen en plannen op een korte tijd en daar stond mijn hoofd nu even niet naar.
 
Hopelijk heeft mijn korte persoonlijke/diepgaande intermetso jullie niet al te hard verveeld. Ik beloof dat ik er geen gewoonte van maak en dat je zondag opnieuw wat 'normale' dingen krijgt voorgeschoteld, maar ik moest het toch even kwijt.
 
Hoe ga jij om met stress op persoonlijk vlak? Tips zijn trouwens ook welkom!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie