donderdag 5 september 2013

H&M | Beautyblender Dupe

De Beautyblender is al langer een hype in beautyland. Het roze, sponzige eitje, zou je make-up -foundation- vlekkeloos aanbrengen en zorgen voor een heel natuurlijk effect. Het beroemde hebbedingetje heeft echter een prijskaartje van zo'n €15, iets wat ik toch wat prijzig vind voor een spons. Ondertussen zijn er al heel wat budgetvriendelijke alternatieven op de markt. Of al die look-a-likes ook even goed zijn, dat valt natuurlijk nog af te wachten. Ik ging aan de slag met de 'Beautyblender' van H&M en deel vandaag mijn ervaringen met jullie.
 
Mijn geoefende oog merkt onmiddellijk enkele verschillen: niet alleen betaal je voor de H&M versie van het beroemde, roze eitje zo'n derde van de oorspronkelijke prijs, de vorm is ook een tikje anders. Geen eitje, maar een soort dichtgenepen eitje. Op zich maakt dit weinig uit, aangezien je met de sponzige punt nog steeds op in de kleine hoekjes kan.
 

Ik ben zelf niet in het bezit van een Beautyblender, maar ik schrok wel van de textuur van de H&M versie. Op foto en film leek het origineel altijd zo zacht en sponzig, maar deze voelt eerder stug en rubberachtig aan... Neen, ik kan niet zeggen dat ik hier enthousiast van word.
 

Mijn goesting om deze budgetversie van de Beautyblender verder uit te proberen verdwijnt als sneeuw voor de zon, wanneer ik hem nat maak. Je hoort een dergelijk sponsje nat te maken voor je het gebruikt, anders slorpt het zo je foundation op en blijft er weinig over om aan te brengen.
Wanneer ik deze spons nat maakt, lijk ik gewoon de kleur weg te spoelen... Wat overblijft is een soort bruine waas die de indruk geeft dat deze spons al honderdend keren gebruikt is. Again: ik word hier niet enthousiast van.


 
Het aanbrengen van mijn foundation zelf loopt ook niet zoals gehoopt. Ik heb nog steeds het idee dat de spons veel product opslorpt en dat er weinig of niets op m'n gezicht komt te zitten. Vlekkeloos en natuurlijk/transparant is het wel. Misschien zelf iets te transparant en subtiel...
 
Zou ik deze spons aanraden? Neen. Zelf voor deze 'spotprijs' had ik iets meer verwacht. Je kan het al net zo goed met je handen aanbrengen: da's nog budgetvriendelijker en het resultaat is vermoedelijk nog iets beter...
 
Probeerde jij deze dupe van de Beautyblender al of kies je resoluut voor the real deal?
 
 
H&M 'Make-Up Sponge' €2.95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie