vrijdag 27 september 2013

Gosh | CC Cream

De CC Cream -ofte Color Correcting Cream- tracht, na de BB Cream, nu ook heel beautyland te veroveren. Al weet ik niet of ik daar wel zo blij mee ben. De CC Cream van Chanel: da's niets voor mij. T'is te zeggen: ik koop liever een een prachtige lipstick van Chanel dan cosmetica voor m'n gelaat. De CC Cream van L'Oréal: dat was een ware flop! De groene variant -die de rode huid moest camoufleren-, zorgde voor een grauwe tint en de oranje variant -die de huid opnieuw een gezonde glow moest geven- zorgde voor een wortel-effect. Zo oranje was ik nog nooit... Ergens ben ik dus wel benieuwd naar deze van Gosh... Wordt dat wel een succes?


De verpakking valt in elk geval in de smaak. Deze stijlvolle zwarte tube zou evengoed thuishoren in een lijn voor profesionals. Ook het tubetje zelf -waar het product uitkomt- is erg handig: doordat deze op een soort puntje zit, blijft deze na gebruik steeds probere en kan er geen 'korst' van opgedraagde cream vormen.
Wat Gosh verder zelf over de CC Cream te zeggen heeft:
"Het geeft een lichte dekking, is hydraterend en heeft een SPF 10 bescherming. GOSH CC Cream verlicht en egaliseert de huidskleur door de licht reflecterende pigmenten die de imperfecties vervagen. Het actieve ingrediënt Gatuline® Radiance zorgt voor een ogenschijnlijk perfecte huid met een anti-verouderende werking. De formule is olie-vrij en gemaakt zonder parfum en parabenen"
 
Een snelle swatch op m'n arm doet vermoeden dat het met de kleuren en tinten wel goed zit. Zowel 'Sand' (links) als 'Natural' lijken op het eerste zicht erg natuurlijk.

 
Eens ik de CC Cream in 'Natural' aanbreng, merk ik al snel dat deze toch een tikje te donker is. 'Sand' dan maar eens probere? Euh... neen: da's ook geen succes! Snooki called: she want's her tan back!
Ik hield deze CC Cream in Sand wel enkele uren op, want ik wou toch zien hoe deze reageerde op m'n huid. Nu is het zo dat ik zelf al een vette huid heb, maar volgens mij moet je deze sowieso afpoederen, anders ga je erg glimmen; Ik merk ook dat hij erg 'vlekt': of je deze nu rechtstreeks op je huid aanbrengt of na je primer, hij zorgt voor duidelijk oneffenheden op de huid.
 
In het algemeen ben ik dus wel een beetje teleurgesteld in dit product: de kleuren die ik gebruikte (er zijn er nog twee donkerdere) passen helemaal niet bij mijn huid, ik ga er van glimmen en na een tijd krijg ik gekke oneffenheden in m'n make-up.
Jammer, want ik verwachtte toch wel veel van deze CC Cream van Gosh.
Hoe is jouw ervaring met CC Creams?
Gosh CC Cream €12.99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie